avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... restituire taxa auto din ani prescrisi?!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

restituire taxa auto din ani prescrisi?!

In anul 2004 am achitat la serviciul de impozite, taxa auto pentru ultimii patru ani + majorarile si penalitatile aferente. Debitul datorat l-am achitat pentru mijloc de transport pe care nu-l mai aveam in proprietate, dar pentru care nu am putut face dovada la vremea respectiva ca nu se mai afla in proprietatea mea. Zilele trecute insa, am intrat in posesia facturii de vanzare a mijlocului de transport pe care il instrainasem in anul 2000. Am prezentat serviciului de taxe si impozite documentul, pentru care in prealabil am primit o amenda, pentru neprezentarea facturii in termenul legal de 30 de zile, dupa care, mijlocul de transport a fost incetat din evidentele fiscale. Apoi am considerat ca este normal si firesc sa solicit restituirea banilor achitati in 2004, numai ca, spre stupoarea mea, un inspector de aici mi-a dat de inteles ca nu voi primi toti banii pe care i-am platit ci numai o parte din ei pe motiv ca anii 2000, 2001,2002 au fost prescrisi.
Este normal sa nu-mi fie restituita integral suma achitata in anul 2004? Din punct de vedere fiscal, anul 2004 nu a fost prescris? Va rog, ma face si pe mine cineva sa inteleg, ce spune legea in conditiile date?
Este normal sau nu sa nu primesc toata suma de bani?
Repet, am platit in 2004, taxa auto atat pentru anul 2004 cat si pentru anii 2003,2002, 2001 si 2000 plus majorarile si penalitatile aferente.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 12:33, 4 Iulie 2008
Restituirea sumelor platite in plus, se face in termen de 5 ani. Pentru anii 2000, 2001,2002 nu puteti cere restituirea sumelor achitate.
Multumesc tare mult pentru sfat.
:-/ Nu cred ca exixta asa ceva.
anunturi208 a scris:

:-/ Nu cred ca exixta asa ceva.


Ce nu exista??:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto la primarie GyXoNeS GyXoNeS Anul trecut mi-am adus din strainatate un autoturism.Am fost la primarie pentru a lua aceea chitanta de 52 de lei pentru a putea incepe procedurile de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare autovehicul persoana juridica catre persoana fizica RonertN RonertN Buna, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna ce fel de acte am nevoie ca pesoana juridica sa vand un autovehicul proprietatea firmei, catre o ... (vezi toată discuția)
Impozite de plata revengiu revengiu Buna ziua, ca in fiecare an am solicitat administratiei finantelor publice sector 6 sa-mi comunice datoriile pe care le am pe ROlul meu si pe cel al sotiei. ... (vezi toată discuția)