avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract

se poate inchiria un bun obtinut printr-un contract de comodat?
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 14:07, 6 Mai 2011
Buna ziua.
Se poate da lucrul altei persoane in folosinta gratuita doar daca acest lucru a fost prevazut in contractul de comodat.
Daca nu a fost prevazut acest aspect nu il poate da - se prezuma ca il detine pentru folosinta proprie.
In ambele cazuri ma refer la un alt comodat (imprumutul folosintei cu titlu gratuit) si in nici un caz la un contract de inchiriere intrucat nu poti obtine avantaje materiale de pe urma unui bun pe care il detii cu titlu gratuit.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
casiba, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere + contract comodat ioana012 ioana012 buna ziua! am urmatoarea situatie : eu ca persoana fizica inchiriez un apartament proprietate personala unei alte persoane fizice; acesta persoana la randul ei ... (vezi toată discuția)
Contract comodat dasca7727 dasca7727 Vreau a inchiriez unei firme sub fora de contract de comodat un apartament vreau sa stiu i eu pareri pro i contra au mai bn zis dezavantaje si avantaje (vezi toată discuția)
Închirierea unor echipamente cu contract de comodat este un act de evaziune fiscală, sau nu ? mboncalo mboncalo Buna ziua. Daca inchiriez anumite echipamente , printr-un contract de comodat, se npoate numi sau evaziune fiscala sau alt tip de infractiune ... (vezi toată discuția)