avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urmarirea burselor de studii
Discuție deschisă în Executare silită

urmarirea burselor de studii

Doresc sa stiu daca am obtinut o bursa de studiu oferita de o firma straina poate fi urmarita pentru pensie de intretinere minor. Bursa de studiu oferita de o firma straina este considerata venit din munca?
Cel mai recent răspuns: Cadrian70 , utilizator 20:12, 8 Mai 2011
Conform disp. art.409 (7), teza a IV-a, bursele de studii acordate de stat, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii..iar conform tezei a VI-a "precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii".

Generic, mie imi pare ca, acel venit, este "cu destinatie speciala, potrivit legii", nu cunosc insa amanuntele.
Ce amanunte? Cele din lege sau despre contract? Este vorba de un curs de limba anterior inceperii muncii propriu-zise cu acelasi angajator. Primesc o suma lunar in cont pe perioada cursului. Este sesizabila sau insesizabila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar si venit concediu de maternitate Nafets Nafets O persoana are poprire pe salar. Acea persoana intra acum in concediu de maternitate (cel de doi ani, nu stiu sigur daca se numeste concediu de maternitate dar ... (vezi toată discuția)
Executare silita ,popriri pe venituri Mon_ica Mon_ica daca imi depun dosar pentru ajutor incalzire gaze naturale ,figurez cu restante la plata impozitelor locale ,primaria poate infiinta poprire(la E-ON gaz) ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont de bursa de studiu, legal ? vladadrian2204 vladadrian2204 Buna ziua , am o bursa de studiu de la Erasmus si un cont deschis la o anumita banca. De curand am primit un telefon de la banca si mi-au spus ca am o proprire ... (vezi toată discuția)