avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme imense
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme imense

Mihai 28 (casatorit)
In data de 21.04.2011 mama mea a paralizat (AVC- ischemic) iar tatal meu este de 2 ani paralizat la pat cu tumoare . Eu si cu sotia mea ne ocupam cum putem de ei dar sunt niste probleme cu apartamentul si masina detinator fiind parintii mei. Am o sora care are apartament cumparat din banii parintilor mei pe numele ei acum 11 ani, copil (divortata) avand niste probleme financiare (derulare - partaj) in urma divortului cat si probleme de comportament.
Parintii mei desi sunt foarte bolnavi au zis verbal ca apartamentul si masina imi va ramane mie (mostenire) (fara acte nimic)) dupa moartea lor, ca au discutat cu sora mea si e deacord .Ei fiind in viata as dorii sa stiu cum pot rezolva problema legal si corect sa detin aceste bunuri ca sunt sigur ca sora imi va cere sume mari de bani .
1.Unde si cum pot obtine actele pentru a deveni propietar-masina ? (propietar tata)
2.Unde si cum pot devenii propietar pe apartamentul parintilor mei? (fiind deacord)
3. Va rog mult sa evaluati apoximativ pretul actelor necesare pentru ambele bunuri.
Mentionez ca ma simt ca ultimul om sa intreb asa ceva, dar sunt sigur ca voi pierde mai totul si nu o sa ma aleg cu mai nimic dupa ce am locuit (si locuiesc inca) si am avut grija de ei . Nu detin nici o proprietate.
Astept raspuns cat se poate de repede si clar, deoarece nu m-am confrutat niciodata cu astfel de probleme.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: mita1982 , utilizator 16:43, 6 Mai 2011
Contract de vanzare cumparare pentru masina cu plata unei sume de bani. Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ( tot cu plata unei sume de bani eventual cu declaratie ca au primit ) .Va costa actele masinii, inmatricularea( cateva sute ron) si pt casa cadastru+intabulare+onorariu notar+ impozit (cateva mii euro).
Pana veti primi raspunsuri si de la avocati, pentru a va linisti putin e bine sa stiti ca prin mostenire averea parintilor nu va poate reveni integral , decat, eventual, daca exista un testament in acest sens (care ar putea fi atacabil in justitie).
Pentru a fi sigur ca bunurile de care vorbiti vor fi ale dvs., ar trebui ca acestea sa intre in proprietatea dvs. printr-un contract de vanzare-cumparare incheiat cu parintii inca in viata.
Daca nu se pot deplasa pentru semnarea actului, puteti conveni cu notarul sa se deplaseze la dvs. acasa.
Cat despre costuri, e bine sa treceti pe la un notar. In urma evaluarilor pe care acesta le face va spune cat costa sa faceti contractul de vanzare-cumparare.

Sunt sigur ca domnii si doamnele avocati vor fi sensibilizati de problema dvs. si vor oferi informatii complete.
Parerea mea este ca nu ar trebui sa-l speriem pe mihai28 afirmand ca-l vor costa
cateva mii euro
perfectarea actelor pentru apartament, pentru ca, citind aceasta, oricine se va gandi la sume destul de mari pentru zilele in care traim (pentru mine, cateva mii de euro pot insemna cateva zeci de mii de RON)! Poate dracul nu e chiar atat de negru, daca luam lucrurile pe indelete!
In primul rand, onorariul unei persoane fizice/juridice care sa va intocmeasca documentatia cadastrala pentru apartament nu este mai mare decat cateva sute de lei (personal, am platit in august 2010 suma de 500 lei pentru un apartament, iar anul acesta in ianuarie suma de 400 lei pentru un teren). Apoi, tariful ce trebuie achitat pentru intabulare este de 120 lei (fix). Impozitul datorat la perfectarea contractului de vanzare-cumparare se calculeaza in functie de tipul apartamentului, confort, zona in care este situat, etc. si se poate afla de la un notar public, iar onorariul notarului nu va va costa o avere, cu siguranta! La toate acestea se mai adauga 40 lei - tarif pentru eliberarea extras de carte funciara pentru autentificare necesar la incheierea contractului si alti 60 lei - tariful pentru intabularea sa in cartea funciara.
Asadar, faceti un calcul simplu (desigur, dupa ce va interesati de valoarea impozitului si a onorariului - macar aproximativ) si apoi decideti daca va puteti "permite"!
Succes!
mama mea este inca in spital, si tata e acasa la pat. Ei au un venit total de aproximativ 2.400 lei.
Pot beneficia de ajutor de la stat daca sunt ambii paralizati???
Poate vi se pare mult suma dar medicamentatia costa enorm aproape jumate din suma+ ca acum trebuie sa " platesc" si pe la spital infirmierele , asistentele etc. pentru ca asa se comporta urat , desi m-am ocupat eu o saptamana ca am avut ceva concediu dar acum numai prea pot.
Mentionez faptul am dosar la ANL pentru garsoniera pus in anul 2006, si anul acesta s-ar efectua repartizarea si numai stiu cati bani am dat pe hartii actualizate eu si sotia (daca as reusi sa rezolv problemele de mai sus mentionate as mai avea drept la ANL?????
Salutare la toti si sanatate .
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
mita1982, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ? MikuVesel MikuVesel Parinti mei au un apartament cu 3 camere si o garsoniera ...apartamentul vor sa mi-l doneze mie . ce pot face sa ma asigur ca actul de donatie devine ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau donatie apartament ? wvf wvf Sora mamei mele impreuna cu sotul ei sunt de acord sa imi cedeze apartamentul lor(un apartament de 4 camere in Bucuresti Sector 6). Care este varianta cea mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu clauza de uzufruct viager Margo72 Margo72 Buna ziua! As dori si eu un raspuns la problema pe care o am. Acum vreo 17 de ani mama si tatal meu mi-a facut mie si surorii mele contract de vanzare ... (vezi toată discuția)