avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... are voie sa ma dea afara daca am ramas gravida si in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

are voie sa ma dea afara daca am ramas gravida si in acelasi timp internata in spital?

Buna ziua!
am si eu o problema si avocatu cu care eu colaborez nu imi da nici un detaliu legat de proces ....a-am angajat la o firma....am semnat un contract nedeterminat,dupa 3 luni a venit sefa sa semnez un act aditional prin care se modifica contractul din nedeterminat in determinat valabil 4 luni de la data semnarii. Mentionez ca am semnat doar 1 exemplar original care era valabil din 14.10.2010 timp de 4 luni de zile adica normal pana in 14.02.2011. in ianuarie pe11 am aflat ca am 5 sapt.de sarcina,am anuntat sefa si m-a chemat la munca nu a tinut cont ca eram internata in spital deoarece eram suspecta de sarcina hectopica...pe 13 ian m-am invoit din spital sa merg sa vad ce vrea si mi-a spus sa imi dau demisia..ceea ce am refuzat! pe data de 15 mi-a desfacut cartea de munca pe baza actului aditional care era trecut cu 14.01.2011,adica nul! am trimis la servici prin curier concediul medical si instiintarea in scris cum ca sunt gravida...au desfacut plicul si l-au returnat deoarece nu a vrut sa semneze instiintarea. la nterval de 2 zile am primit acasa un plic cu copie dupa actul aditional (pe care eu nu l-am primit decat dupa 3 luni si de la semnarea lui care era gresit)si culmea cei de la ITM l-au inregistrat,si o hartie cum ca cu data de 15.01.2011 am fost data afara deoarece a expirat actul aditional.Deoarece am refuzat demisia m-au amenintat ca nu imi vor da cartea de munca ca,sa ma rog si eu de ei...e luna mai si eu nu am luat salarul si nici cartea de munca,iar ei nu imi raspund la telefon. se poate ca in instanta sa anulezactul aditional care este gresit? sa fiu platita lunile care eu am stat fara servici deoarece nu m-a angajat nimeni fiind gravida si ei sa plateasca impozitu pe acele luni? la sfarsitul lu februarie din cauza stresului am pierdut sarcina la 11 sapt.pot cere daune morale pt asta??? Am luat un avocat care a spus sa astept acasa sa imi vina cand am procesul dupa care va face el o cerere de reprogramare a datii deoarece termenul e pe 9.08.2011 dar de 2 luni nu a venit nimic acasa ....vreau sa renunt la avocat si nu stiu cum sa fac ! va rog din suflet sa imi spuneti cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:06, 6 Mai 2011
Contractul de munca inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, chiar daca sunteti in concediu medical sau insarcinata.
Ce nu inteleg este faptul ca, asa cum spuneti, contractul trebuia sa inceteze la data de 14.02 iar dv. v-a incetat la 14.01 adica cu o luna inainte de expirarea termenului, in acest caz ar fi un abuz al angajatorului si va puteti adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata. Daca insa pe actul aditional este inscrisa data de 14.01 drept data limita a contractului nu mai aveti ce face, semnatura dv. pe acel act fiind valabila chiar daca a fost incheiat intrun exemplar, si incetarea s-a facut cu respectarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are voie sa ma dea afara daca am ramas insarcinata si in acelasi timp sunt internata in spital? diddy86 diddy86 As avea si eu nevoie de niste sfaturi din partea d-voastra! am si eu o problema si avocatu cu care eu colaborez nu imi da nici un detaliu legat de proces ... (vezi toată discuția)
Schimbare contract de munca pe perioada nedeterminata in contract de munca pe perioada determinata!!! andreeafer andreeafer salut am nevoie cat mai urgent de un sfat de la voi! sunt angajata a unei institutii de stat cu contract nedeterminat. Pentru ca se procedeaza sistemul ... (vezi toată discuția)
Neconcurenta angel_3ro angel_3ro daca am lucrat la o firma care facea softuri, si vreau sa plec la unul din clienti, pot fi actionata in justitie pe motiv ca pot diculga secrete de servici? (vezi toată discuția)