avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru lipsa rovinietei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru lipsa rovinietei

buna seara ,
am o cunostita cu o S.C de distribuire marfa si la sfarsitul lunii aprilie a inceput sa-i curga la sediul un tir de procese verbale de constatare a constraventiei pentru lipsa rovinieta. problema insa consta in faptul ca acesta avea rovinieta dar pe numerele vechi de leasing el fiind prins cu camera video cu numerele noi rovinieta fiind inca valabila insa achizitionata pe numere de leasing. va imaginati ca inca vor urma alte zeci sau sute de asemenea procese verbala care se insumeaza la miliarde .
va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns:
- daca face plangere impotriva acestora sa faca pentru fiecare proces verbal in parte sau sa le cuprinda pe toate intr-o singura plangere ?
- stie cineva daca exsita vreo prevedere legala in ceea ce priveste exonerarea de la sanctionare pentru aceeasi fapta contraventionala sau ceva de genul asta ( imi cer scuze daca ma exprim gresit dar nu am cunostinte juridice)
imi aduc aminte de o situatie cand cineva a fost amendat pentru ca nu purta centura de siguranta si cand a fost prins iar la un interval de 3 ore nu i-a mai dat amenda pe considerentul ca mai primise una pentru aceeasi fapta in aceesi zi. este posibil assa ceva in baza vreunei prevedere legale
va rog foarte mult sa ma ajutati cu orice fel de indrumare si sfat !
cu toata stima !
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 15:34, 8 Mai 2011
Buna seara !
Se face contestatie ( atentie sa va incadati in termen!!!) pentru fiecare proces-verbal de contraventie intocmit si transmis dvs. .
sa-mi fie cu iertare daca par insistent cu intrebarile dar asta este situatie cand lipsa pregatirii si a banilor te limiteaza ....deci in situatia in care pana acum i-au venit 10 asemenea procese verbale de constatare a contraventei sa depuna contestatie in termen pentru fiecare proces verbal in parte - adica 10 contestatii. dar in situatia in care face odata o contestatie in care sa le cuprinda pe toate 10 si mai face si pentru fiecare in parte nu are mai multe sanse ? adica poate instantele ii resping 5 contestatii dintre cele 10 dar ii admite contestatia in care le-a cuprins pe toate ? este posibil asa ceva sau intrebarea mea va face sa va minunati ?:">
va rog respectuos inca un raspuns: procesele verbale au venit toate pe data de 27.04.2011 care e ultima zi de depunere a contestatiei?
va multumesc pentru bunavointa si timpul acordat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
nanum, utilizator
Contestatia se face pt fiecare PVin parte iar data contestatiei este calculata dupa data cand ati primit-o adica data postei de pe plic.
buna ziua,
dar in situatia in care instanta de fond respinge plangerea se mai pot face recurs ?
va multumesc pentru raspunsuri tuturor si interesul acordat problemelor mele !
Doamne ajuta tuturor !
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
nanum, utilizator
Da , se poate face recurs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta: e corect sa platesc doua amenzi? pot contesta procesul verbal? alexxx_862006 alexxx_862006 Buna ziua, Am circulat o perioada de timp fara rovinieta (credeam ca trebuie sa se ocupe firma de leasing pentru aceasta dar am inteles eu gresit), iar acum ... (vezi toată discuția)
Recurs la o plangere contraventionala data de cnadnr piciugabriel piciugabriel Am vandut o masina in data de 10.08.2012,in aceeasi zi am radiat-o de la finante ,am dovada radiarii. Dupa 5 luni incep sa primesc un lung sir de amenzi ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala rovigneta alphagroup alphagroup Buna ziua! Am primit zilele trecute o amenda pentru circulatia fara rovigneta. mentionez ca e vorba despre o societate comerciala. Amenda e pentru o ... (vezi toată discuția)