avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare proiect constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare proiect constructie

Buna ziua!

Am cumparat acum 2 luni o casa in oras, fara a solicita expertiza de structura prelabila, bazandu-ma doar pe proiectul initial de constructie (casa a fost construtia prin 1972). Proiectul prevedea o adancime de fundatie de 1m, dar la verificare am descoperit ca are doar 65 de cm. Cum nici peretii de caramida nu au grosimea de 35 cm, asa cum era prevazut, expertul recomanda consolidarea casei, respectiv adancirea si latirea fundatiei, pana la adancimea de inghet.
Intrebarea mea este, exista vreo posibiltate de a da in judecata proprietarul pentru nerespectarea proiectului? Sau, alta cauza? Am platit foarte mult casa, iar consolidarea nu era prevazuta in bugetul de reparatii...

Multumesc,
Irina
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 10:30, 3 Iulie 2008
Puteti solicita in instanta reducerea pretului constructiei cumparate, datorita acestor vicii descoperite de dvs. ulterior vanzarii. Acest tip de actiune se numeste actiune in garantie ( redhibitorie sau estimatorie- art.1532 si urmatoarele, cod civil).
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
da. bun raspunsul.
urmati sfatul colegei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viciu ascuns crissti19 crissti19 Buna ziua, in urma cu 2 ani am achizitionat un imobil ( casa ) de la o pers fizica care se ocupa cu ridicarea si vanzarea de case, la un nivel mic, 2-3 case pe ... (vezi toată discuția)
Nerespectare proiect casa- cum sa actionez? sesa224195 sesa224195 Acum 2 ani am cumparat o casa P+1 noua de la un particular. Imediat au inceput sa apara crapaturi si fisuri atit la pereti, cit si in grinzile de rezistenta. ... (vezi toată discuția)
Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. pot să construiesc un gard pe limita de proprietate? trasor trasor Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar ... (vezi toată discuția)