avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Interdictia de a patrunde in sediul secundar al unui ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Interdictia de a patrunde in sediul secundar al unui SRL

Sant madatarul a doi asociati dintr-un SRL care detin 50% din partile sociale.Celalalt asociat si singur administrator a obtinut prin ordonanta prezidentiala si cu spagi date ,prin ordonanta prezidentiala interdictia mea de a patrunde in sediul secundar al societatii (unde se desfasoara si activitatea ).Prin doua plangeri penale solutionate cu neincepere i s-a admis cererea in prima instanta. Rescursul mi-a fost respins desi am dovedit ca plangerile nu erau intemeiate iar reclamantul aduce prejudicii societatii, confirmate de garda financiara, de cateva sute de mii lei noi . Intentia lui era clara sa ma inlature ptr. a putea lucra nestingherit.
Ce pot sa fac in continuare ca sa-mi pot exercita mandatele si sa pot sa-l controlez
si evident sa pot avea din nou acces.

va multumesc

Cel mai recent răspuns: George Manciu , Avocat 00:41, 7 Mai 2011
Salutare,

Daca reclamantul, in calitate de administrator, produce prejudicii Societatii, aveti la dispozitie actiunea in raspundere asupra administratorului.

Nu ati fost (prea) coerent in explicarea situatiei de fapt, insa va pot face o recomandare (din partea casei):

Daca asociatul care detine 50 % din Societate este si administrator, dumneavoastra, in calitate de asociati cu restul de 50 % solicitati Administratorului convocarea AGA prin care sa se decida cu privire la revocarea Administratorului.

Administratorul, chiar daca este si asociat cu 50 %, este obligat prin lege sa se abtina la a vota cu privire la revocarea sa, ceea ce inseamna ca ceilalti asociati vor putea decide in mod legal revocarea administratorului.

Aveti mai multe variante la dispozitie. Indiferent cum veti hotara sa procedati, eu va recomand totusi sa va consultati cu cineva de specialitate.

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna aceast pasaj? Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Vreau sa convoc AGA pentru revocarea mea din functia de administrator. Deci este revocare si nu retragere. Ajutati-ma , va rog sa inteleg ce ... (vezi toată discuția)
Cum se i-au deciziile intr-un s.r.l. cu doi administratori velicu velicu Va rog un raspuns urgent pt urmatoarea situatie: Sunt administrator intr-un SRL in care sunt doi administratori cu drepturi depline aceasta situatie fiind ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)