avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sunt mama a 2 copii casatorita de 10 ani si in urma nenumaratelor abuzuri fizice din partea sotului am decis sa divortez. mentionez ca nu am nici un venit ! cum as putea sa incep un proces de divort in care sa am sanse reale de a pastra in custodie ambii copii in ciuda faptului ca nu am nici un venit ? va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 13:26, 7 Mai 2011
in primul rand ar fi bine sa va adresati cu o plangere politiei pentru a reclama abuzurile fizice si psihice exercitate de catre sot impotriva dvs.
daca considerati ca nu puteti sa va reprezentati singura in procesul de divort puteti formula o cerere la barou in atentia decanului, prin care sa solicitati asistenta si reprezentare gratuita in instanta avand in vedere lipsa veniturilor, iar daca baroul va admite cererea vi se va repartiza un avocat in mod aleatoriu.
nu cunosc localitatea din care sunteti, insa exista mai multe ONG-uri care va pot ajuta in intermedierea de locuri de munca, oferirea unui adapost pana reusiti sa va gasiti un lloc de munca si o locuinta, consiliere atat psihologica cat si juridica, in cazul in care este necesar, atat pentru dvs cat si pt minori daca sunt afectati.

Cu parere de rau sper sa incep din nou o viata frumoasa, ca intotdeauna noi toti invatam sa ne nastem de multe ori din nou. Decizia este durerosa dar se pare ca drept. Cer ajutor la judectoria (barouri) pentru a formula cerere si a primi un avocat gratuit si scutire de taxele. Pastrarea copiilor este un drept care pot sa il exerceti cu succes fara venituri. Sotul trebuie sa se gandeasca in plata alimentelor care administrez dv, sau inchisoare. Mai mult aflati de avocatul desenat de oficiu. Va doresc llinistitea care vii dupa lupta, pacea este consecinta a razboiului. Impotriva legiile violente imorale care din cauza umbrele din raului, ne trage spre jos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz desemnare avocat de catre decan tobescu tobescu Buna ziua, as avea o întrebare multumesc pentru raspunsurile Dvs. O prietena de a mea a obtinut \"asistenta juridica gratuita si totala\" de la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Proces de divort- avocatul nu a formulat cererile mele- ce pot face in acest caz? nina.georgescu@romtelecom.ro nina.georgescu@romtelecom.ro Buna ziua, in urma unui proces de divort intentat de fostul sot,avocata aleasa de mine a gresit continutul cererii reconventionale si a intampinarii,adica nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor-violenta in familie Veron Veron eu si sotul meu nu ne mai intelegem. m-a agresat fizic de multe ori iar in ultimii ani, verbal. nu am avut curaj sa-i cer divortul si am plecat cu copiii de ... (vezi toată discuția)