avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu parasire domiciliu

Buna ziua
Sunt casatorita de 3 ani, cu un copil de 2 ani. Sotul a plecat de acasa pe motivul unor repetate certuri avute impreuna dar generate de socrii mei, care il presau sa il ajute sa termine casa in care stau ei. E o casa simpla, cu 3 camere inceputa acum 7 ani si care datorita faptului ca ei sunt alcoolici nu au putut-o termina cu multele fonduri obtinute din diverse surse. Deoarece nu am fost de acord sa contribui la acea casa, el a decis sa faca tot posibilul sa ii ajute. Si-a neglijat familia noastra prin lipsa comunicarii si nu a mai contribuit la cheltuielile gospodaresti. Copilul sufera de o alergie de la 9 luni si tot mergand din doctori in doctori el sustine ca eu am sensibilizat copilul si ca i-am dat prea multe medicamente. Acestea sunt exclusiv vbele soacrei mele care constant l-a indemnat cu vagile ei amintiri de cand isi crestea copii, de acum 35 de ani, cand nu existau atatia microbi si virusi si mediul nu era asa poluat. Oricum fiecare persoana are propriul sistem de aparare si eu nu am dorit decat binele copilului, incercand sa il ajut sa desensibilizam aceasta alergie. Intrebarea mea este: pot sa inaintez actiune de divort cu motiv de parasire de domiciliu? Ce sanse am ca daca va dori sa vada copilul sa nu il duca in mediul de la socrii mei, care sunt vesnici beti si care cu siguranta nu i-ar mai respecta programul si tratamentul copilului. Pensie alimentara nu cred ca imi va putea oferi intrucat pe cartea de munca este trecut cu minin pe economie, dar pt program de 4 ore. Multumesc
Cel mai recent răspuns: psihcrim , utilizator 12:19, 17 Iulie 2011
Intre motivele de divort, se pot mentiona,violenta verbala sau fizica exercitata asupra unui dintre soti sau asupra minorilor, lipsa unor relatii specifice familiei, separarea celor doi, relatii cu alte persoane, motive ce duc la destramarea relatiilor de familie astfel incat continuarea casatoriei sa nu mai fie posibila.
Cu privire la minor, puteti solicita ca in cazul in care vi se incredinteaza dvs spre crestere si educare, tatal sa il poata vizita numai la domiciliul dvs avand in vedere varsta frageda a acestuia, faptul ca este o fire sensibila si predispus la alergii si nu doriti sa fie dus intr-un mediu ce i-ar putea dauna sanatatii.
Cu privire la pensia alimentara, cuantumul acesteia va fi 1/4 din minimul pe economie daca acesta este venitul sotului.
Va multumesc ptr. raspuns. Va trebui sa imi iau un avocat sau ma pot duce la judecatorie si sa depun actele necesare ptr desfacerea casatoriei? Am nevoie de martori? Deoarece de fiecare data cand au fost certuri, au fost la domiciliul nostru, iar daca se manifesta in afara, incercam sa aplanez conflictul doar ca sa nu facem scandal pe unde eram. El are salariul trecut pe cartea de munca undeva la 350 de ron....deci de unde sa imi dea macar 1/4 din min pe econom.
actele se depun de catre dvs. personal la presedintele judecatoriei in zilele de audienta.
daca considerati ca va puteti reprezenta si singura in procesul de divort, nu aveti nevoie de avocat.
veti avea nevoie de martori in procesul de divort, martori care pot fi si rude si care cunosc motivele pentru care doriti sa divortati.daca nu exista martori care au asistat efectiv la certuri,macar cei carora le-ati povestit despre conflicte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
Andreea Tudor, Avocat
Buna ziua

Spuneti-mi va rog in ce situatii poate fi decazut din drepturile parintesti unul din parinti? Tatal copilului presupun ca este labil psihic si are accese de furie asupra copilului. Se poate comporta normal o perioada dupa care brusc devine nervos si agitat si se descarca pe copil, avand o atitudine agresiva si bruscanta. Dupa care revine la un comportament normal, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi iau copilul, daca este la socri? vreau sa divortez darieirina darieirina Buna ziua, Sunt casatorita de 2 ani cu sotul meu si avem o fetita de 2 ani. in ultimul timp sunt multe certuri in familie si nu ne mai intelegem. ieri de ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia copilului maggia87 maggia87 Buna ziua! Cumnata mea trece momentan printr-un divort. Are un copil din casatoria respectiva si cateva bunuri cumparate in comun cu sotul sau. Pe timpul ... (vezi toată discuția)
Părăsire domiciliu cu copil minor gabriel32 gabriel32 Buna ziua. Întreb in numele unei prietene: ea, soțul și copilul de un an jumate locuiesc in aceeași casa cu socrii (intrări separate, spațiu separat). ... (vezi toată discuția)