avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... valoarea garantiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

valoarea garantiei



La ce valoare se ridica garantia pe care trebuie sa o depuna un administrator?


In functie de ce criterii se tine cont?

Se poate lua in calcul si o asigurare?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
ContSters189595, utilizator
Administratorul va depune, la cererea adunării generale a asociaţiei de proprietari, într-un cont bancar al asociaţiei de proprietari, o garanţie suficientă şi îndestulătoare, pe baza unui contract de garanţie încheiat în acest sens. Cuantumul garanţiei nu poate fi mai mic decât media anuala a totalului cheltuielilor lunare ale asociaţiei.
În cazul în care se constată de către reprezentanţii asociaţiei de proprietari sau de către proprietarii înşişi minusuri în gestiune, asociaţia poate dispune asupra unei sume de bani egale cu cuantumul minusului în gestiune, direct din contul bancar, cu aprobarea scrisă, expresă, anterioară a adunării generale, fără a avea nevoie de consimţământul (administratorului) deponentului garanţiei.
Nu am auzit ca firmele de asigurare sa fi scos un astfel de produs pentru administratorii de bloc. Poate stiu altii sa ne spuna.
@george_neagu,
Mai multe firme de asigurare-reasigurare pot sa incheie contracte cu administratorii asociatiilor de proprietari. Incercati la prima care va iese in cale.
O conditie este ca administratorulu sa fie atestat, asa cum prevede legea 230/2007:
Art. 38. - Pentru protejarea intereselor proprietarilor şi ale asociaţiei de proprietari împotriva riscurilor aferente activităţii de administrare într-un condominiu, administratorii de imobile, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, pot încheia poliţe de asigurare de răspundere civilă profesională. Asigurarea de răspundere civilă profesională nu acoperă riscurile cu privire la fraudă, înşelăciune, deturnare de fonduri înfăptuite cu bună-ştiinţă. Persoanele care nu au calitatea de administrator de imobile nu pot încheia poliţe de asigurare de răspundere civilă profesională.
Uncalcul simplu arata ca la o asociatie de proprietari cu 6-8 scari, acesta valoare este d 29000 lei !!. Cine are acesti bani mai sta ca administrator ?? Si ce salariu ar trebui sa aiba -ca tot vorbim d CIM- sa acopere cele 3 retributii cf. legii gestionarului privind garantia materiala ?? Cca 9000 lei !!. ofera cineva atata ??Am gresit cumva ?? Sunt calculele unui contabil, avizate de cenzor .
Si cat de greu, ca usor nu va fi niciodata ,recuperarea acestor sume ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia civila macarie dennise macarie dennise buna ziua, cine ma poate lamurii? am in administratie o asociatie de proprietari si platesc impozit la stat de 16% pe luna. ce alte contributii mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Garantii materiale -administratori - asociatii de proprietari slandrei slandrei Buna ziua, As dori lamuriri cu privire la garantia materiala a administratorului asociatiei de proprietari.Trebuie retinuta neaparat aceasta garantie si ... (vezi toată discuția)
Garantie imobiliara CosminA82 CosminA82 Buna ziua ! As dori sa intreb (ca si presedinte de asociatie) daca am obligatia de a depune o garantie imobiliara ,iar daca nu as vrea sa stiu acelasi lucru ... (vezi toată discuția)