avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

-daca ptr o mostenire s-au facut acte cu mentiunea ca prorietarii actuali sa fie ingrijiti de catre viitorii mostenitori si acestia nu respecta cele mentionate mai sus,se poate anula totul?
ambii proprietari sunt in viata au 80 de ani varsta e o problema(se poate spune ca nu mai au capacitate mintala eventual).
multumesc!
Cel mai recent răspuns: AVOCAT CARMEN LAZAR , Avocat 12:59, 8 Mai 2011
se poate anula in instanta.
Din cate am inteles, doua persoane in varsta au facut altor persoane un contract prin care au instrainat un imobil cu clauza de intretinere (nu vorbim de "mostenire" si "mostenitori" atat timp cat persoanele sunt in viata...). Contractul poate fi anulat in instanta daca se face dovada neindeplinirii obligatiei de intretinere fata de instrainatori. Cat despre varsta.... dovada incapacitatii mentale se face printr-un certificat medical emis de un medic specialist, simplul fapt ca au o varsta inaintata nu reprezinta un dubiu asupra capacitatii mentale.
Trebuie sa aveti grija pentru ca anularea nu este asa simpla. Trebuiesc administrate probe din care sa rezulte ca cei doi mostenitori nu isi indeplinesc obligatia de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa PoseidonL PoseidonL Buna ziua, Apelez la dvs cu urmatoarea problema: Bunicii mei, care sunt inca in viata, au fost convinsi de una din matusile mele (una din fice) sa faca un ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil de la persoana in varsta (capacitatea de exercitiu) nilatack nilatack Buna ziua. Doresc sa cumpar un imobil cu teren aferent de la o persoana in varsta (peste 80 ani). Avem si un anumit grad de rudenie indepartata dar asta nu ... (vezi toată discuția)
Testament facut unui strain, neglijandu-se rudele corachiose corachiose Situatia este simpla (cred), solutionarea, insa, nu stiu cat de simpla poate fi... Exista persoana care face testamentul in deplinatatea facultatilor mintale, ... (vezi toată discuția)