avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA DE POLUARE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA DE POLUARE

buna, vreau sa-mi cumpar o masina second-hand din germania si am auzit ca este o varianta de a nu plati taxa de poluare daca dau statul roman in judecata, imi puteti spune va rog daca imi acorda numere provizorii pana la solutionarea procesului?multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mircea_m , utilizator 13:22, 24 Noiembrie 2011
Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic. Se pot obtine numere provizorii pina la terminarea procesului. Drept dovada va trimit solutia data intr-un proces pe care l-am cistigat recent.
Solutie: Admite cererea formulată de reclamant. Obligă pârâta la îmnmatricularea provizorie a autovehicului până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei de fond, ce face obiectul dosarului nr.4921/102/2010 al Tribunalului Mureş-Secţia contencios administrativ şi fiscal. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 10,3 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunţare.
Pagina

Ultima actualizare: 12.01.2011

buna ziua, domnule lustelu, imi puteti spune si mie exact procedura de a obtine numere provizorii pana la terminarea procesului?(ordonanta presedintiala, a-ti mers cu dosarul sau cu certificatul de grefa la inmatriculari?)cum a-ti reusit?multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
eu_craciun, utilizator
Foarte bine ca ma puteti contrazice pertinent,dara aveti vreo hotarare def si irevocabila sa ne-o puneti la dispozitie?
Va multumesc .
Da, in tara sunt instante f putine care admit inmatricularea provizorie!
da...dar cred ca admiterea ordonantele presedintiale depinde de judecatorul respectiv, care judeca cauza...de ex. in vn, pana acum, din 5 judecatori (complete), 2 resping si 3 admit, depinde de norocul fiecaruia...s-au castigat astfel de actiuni, iar la politie pot fi duse hotararile fara sa fie legalizate...
eu astept cu nerabdare recursul in interesul legii, cred ca este foarte importanta hotararea respectiva....de ea depinde soarta actiunilor aflate pe rolul instantelor din toata tara, ma refer aici la cele care au formulat procedura prealabila (cererea de restituire), in afara termenului de 30 zile...VA DORESC TUTUROR MULTA BAFTA!!
bun si eu am castigat in istanta primul proces cu masina acuma miau facut recurs si am scos pana inainte de proces de 3 ori numere rosi intrebarea mea e daca mai pot scoate numere rosi pe timpul procesului

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de poluare LiviuP13 LiviuP13 La data de 05.01.2010 am achizitionat un autoturism din Belgia . Am platit suma de 3.200 ron conform TAXEI DE POLUARE PENTRU AUTOVEHICULE . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala - inmatriculare auto marry_01 marry_01 AM DEPUS O ORDONANTA PRESEDENTIALA PENTRU A-MI PRELUNGI NUMERELE PROVIZORI LA MASINA PANA LA JUDECAREA CAUZEI. AM DEPUS-O LA JUDECATORIE LUNA ACEASTA ADICA ... (vezi toată discuția)
Refuz de a achita taxa de poluare niculaucarmen niculaucarmen am cumparat un autoturism din Franta iar pentru efectuarea inmatricularii in Romania mi s-a calculat taxa de poluare printr-o decizie a Ministerului ... (vezi toată discuția)