Buna seara! Am aflat de curand ca pot plati intretinerea varsand banii in contul asociatiei. Administratorul,care e si casier,are program de incasari doar 2 ore pe saptamana,iar eu in ziua aceea sunt la serviciu.Am facut o cerere catre presedinte,sa-mi spuna contul si banca,astfel incat sa-mi fie mai usor sa platesc intretinerea,dar mi se spune ca trebuie sa ma supun majoritatii,care platesc la casierie,ca asa a hotarat AG(care nu s-a mai intrunit de vreun an si ceva,ca asa e la noi in bloc!).As vrea sa stiu daca e adevarat ca la lista de plata trebuie sa fie afisat si contul si daca am dreptul sa aleg aceasta modalitate de plata,indiferent de ce zice administratorul sau presedintele. Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
1-Afirmatia facuta de administrator este un abuz
2-Pentru plata aveti la dispozitie mai multe variante
- avansati suma aferenta intretinere prin intermediul unui vecin care are posibilitatea sa depuna suma si sa ridice chitanta justificativa
- expediati prin mandat postal pe adresa presedintelui de asociatie suma impusa in lista de intretinere
-deschideti cont la unitate bancara sau CEC pe care il alimentati lunar cu suma aferenta intretinere.Comunicati presedintelui de asociatie ca pentru acoperirea intretinerii are la dispozitie contul dvs
Interesul dvs de achitare cote individuale intretinere nu are legatura cu forma de organizare a asociatiei dvs de loctari in loc de proprietari
Multumesc pentru raspuns! Cererea a fost in scris,din 27.04.,dar bineinteles ca de atunci nici macar nu l-am mai vazut pe presedinte.Sa incerc cu recomandata,buna idee! Oricum,dupa cum ii cunosc,tot se lasa cu drumuri pe la primarie.Autorizarea inseamna ca trebuie sa aiba cursurile acele de care am auzit de acum cativa ani? Multumesc inca o data!
Multumesc pentru raspuns! Am citit undeva,pe un forum,ca am la dispozitie 3 variante de plata(prin casierie,ordin de plata sau foaie de varsamant),dintre care o pot alege pe cea care imi convine,este adevarat?
Exista mai multe variante legale care in final pot opera functie de interesul si buna vointa a presedintelui sau administratorului de asociatiei de proprietari,care si in cazul dvs sunt aceia care refuza sa creeze un program care sa permita tuturor proprietarilor sa achite cotele lunare de intretinere
Puteti solicita presedintelui sau comitetului executiv al asociatiei de proprietari sa dispuna program de incasare cote intretinere accesibil tuturor proprietarilor ,atat celor pensionari cat si celor cu program normal de lucru
Program incasari
cristeacb
Buna ziua,
Doresc sa stiu cum pot rezolva problema programului de lucru de la asociatia de proprietari. Mentionez ca de 2 le rog insistent pe d-nele de la ... (vezi toată discuția)