avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... valabilitate curs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

valabilitate curs

Buna ziua,

Am un angajat la resurse umane care a facut un curs de inspector RU in 2005 (la o firma particulara), dar nu a obtinut atestaul de la ITM. Mai este valabil acest document ptr a obtine atestatul de la ITM prin examen?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adinagea , utilizator 13:35, 4 Iulie 2008
Diploma obtinuta de la societatea respectiva nu isi pierde valabilitatea, ca orice diploma, daca acel curs era atestat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii. Autorizarea din partea ITM se da catre societate pentru a putea tine singura carnetele de munca si de a face inregistrarile, comisionul catre ITM fiind mai mic in acest caz, 0,25 in loc de 0,75.
Daca a facut un curs de inspectori resurse umane e foarte bine. Firma formatoare nu i-a dat o diploma, un certificat de absolvire sau un alt act? Aceasta firma trebuie sa fie atestata de Ministerul Muncii.
Nu are nevoie de atestat de la ITM decat daca opereaza in cartile de munca. In rest, daca isi face datoria este foarte bine.
va multumesc ptr raspuns, diploma este avizata de cele 2 institutii
toate cele bune!
va multumesc si Dumneavoastra pentru raspuns, foarte util!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl a achizitionat carnetele de munca.itm sau cine le completeaza? simonadudas simonadudas Am parcurs toti pasii legali pentru achizitionarea carnetelor de munca pentru noi angajati care nu aveau acest document.Platesc comision la ITM pentru carti de ... (vezi toată discuția)
Atestare iru aijin aijin Buna ziua. Pentru atestarea unei persoane sa completeze cartile de munca este necesar si un curs de inspector RU sau poate da examenul daca firma il ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul de a opera in cartile de munca? stefdea_30 stefdea_30 noi suntem o firma in plina dezvoltare si in urmatoarele 2 sau 3 luni o sa depasim numarul de 50 angajati, asta inseamna din cate stiu eu ca suntem considerati ... (vezi toată discuția)