avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare de drept a CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare de drept a CIM pe perioada determinata

Am urmatoarea speta: - un angajat la o institutie contractuala care apartine de primarie, a ocupat un post vacant prin concurs pe perioada determinata de 6 luni, dupa aceea i s - a prelungit contractul prin act aditional cu inca 6 luni iar ultima prelungire este de 12 luni, astfel terminand termenul prevazut in codul muncii de 24 de luni.Ce se intampla acum cu salariatul respectiv conform noilor modificari al codului muncii:- ii inceteaza de drept cim pe determinat ce prevede acest lucru?, daca cimul inceteaza de drept, postul devine vacant, iar salariatul trebuie informat de vacantarea postului, i se poate face cim pe perioada nedeterminata aceluiasi salariat, acest lucru prevede scoaterea la concurs a postului iar angajataul respectiv sa stea fara salariu o luna de zile. Deci ce trebuie facut in acest caz pentru ca se doreste colaborarea in continuare cu acest salariat.Postul lui fiind unic nimeni din institutie neputand indeplini atributiile sale. Va rog frumos sa mi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: dumi32 , utilizator 21:52, 12 Mai 2011
Daca initial postul a fost ocupat prin concurs de ce nu-i transformati CIM intr-unul pe perioada nedeterminata?
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Acest lucru vreau sa se intample dar cum se face aceasta transformare fara concurs pur si simplu ii transform cimul in nedeterminat,ce prevede aceasta transformare, ar fi un lucru nemaipomenit daca s-ar putea, ce acte trebuiesc sa fie intocmit, acest lucru vreau sa stiu cum se face transformarea, tineti cont ca suntem contractuali. V amultumesc mult pentru raspuns Dl Tudor Valeriu,dar vreau sa mi spune -ti si cum baza legala, ce acte trebuiesc intocmite.
Trebuie mai intai emisa decizia ordonatorului principal de credite de transformare a postului si apoi se poate face act aditional de modificare a duratei c.i.m.
Ce legatura are postul,pentru ca el este acelasi, se transforma postul in ce?
dumi32 a scris:

Ce legatura are postul,pentru ca el este acelasi, se transforma postul in ce?

Postul pentru care este angajata este pentru un c.i.m. pe durata determinata, iar dvs il vreti pe nedeterminata ...

Alte discuții în legătură

Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aș dori opinii de specialitate pentru următoarea ... ziba ziba Bună ziua, Aș dori opinii de specialitate pentru următoarea situație: În cazul personalului contractual dintr-o instituție publică, există vreo ... (vezi toată discuția)
Modificare cim din perioada nedeterminata in perioada determinata Bella0590 Bella0590 Am susținut examen pentru un post vacant pe perioada determinata, intr-o instituție publica, l-am promovat, dar astăzi m-am trezit in fata cu un contract pe ... (vezi toată discuția)