buna seara! detin o societate comerciala care are o activitate de 21 de ani intr-un domeniu in care sursa vitala este consumul de gaze.in toti acesti ani nu am intarziat niciodata cu plata facturii platind chiar inainte de scadenta.in medie o factura lunara ajunge la 55.000ron. la o adresa au functionat pana acum 5 societati comerciale avand acelasi domeniu de activitate ca si mine consumul de gaze este la fel de mare poate chiar mai mare tinand cont de capacitatea de productie pe care o are.cert este ca firmele care au functionat la aceea adresa au avut administratori diferiti ,toti rude, au inregistrat solduri uriase la gaze de aproximativ 2.300.000ron adica 23miliarde de lei vechi fara penalitati de intarziere solduri acumulate in numai 4 ani.sistemul era urmatorul se infiinta o noua firma se acumulau datorii si dupa aceea era radiata si tot asa.am facut nenumarate sesizarii chiar la compania de distrubutie a gazelor si raspunsul lor a fost ca firma este atent monitorizata si supravegheata ptr a plati facturile curente iar aceea firma era de fapt conform registrului comertului radiata. am sesizat mai multe institutii s-a deschis un dosar de cercetare care este blocat la un politist corupt de 1 an.am primit de asemenea un alt raspuns oficial de la compania de distributie a gazelor dupa ce am sesizat cancelaria prim-ministrului in care recunosteau situatia prezentata de mine si au luat in acel moment masura de a sigila contoarul de a-l ridica si de a taia teava de distributie a gazelor din strada. la aproximativ 3 luni dupa acest moment la aceeasi adresa s-a montatat un alt contoar s-a tras o teava noua noaptea . pe scurt aceasta este situatia. intrebarea mea este urmatoarea pentru recuperarea prejudiciului cauzat de favorizarea angajatilor de la firma distribuitoare de gaze pot deschide o actiune in instanta? ca probe as avea raspunsurile lor oficiale in care au spus ca monitorizeaza aceasta firma cand ea era radiata, detin dovezi ca s-au facut facturi pe o firma radiata, ultimul raspuns al lor prin care afirma cele declarate de mine sunt reale...va rog un raspuns cat mai urgent ! va multumesc anticipat
dar nu pot actiona in instanta societatea de distributie a gazelor pe care sa o somez la plata unei parti din prejudiciul meu ce mi a fost cauzat in urma favorarizarii acestor firme de catre angajati pe care ii are in subordine ?pentru ca au fost clar favorizate raspunsurilor lor la sesizari erau ca furnizarea gazelor la aceea adresa se face conform legislatiei aplicabile in contextul in care la aceea adresa existau solduri de la celelalte 3 firme care au existat inainte ...iar contractul de furnizare de gaze spune clar ca montarea unui nou contor se face dupa ce toate soldurile au fost integral achitate + penalitati de intarziere+ taxa de rebransare.cei de la gaze trimiteau facturi lunare pe firme radiate.oare acestea sustinute de inscrisuri nu ar fi suficiente?din punctul meu de vedere prin raspunsurile lor actiunile sau inactiunile lor intr-un fel ei se autodenunta.
Ce spuneti dvs. e corect, doar ca nu aveti calitate procesuala activa, nu sunteti parte in contractele pe care le-a incheiat furnizorul cu societatile respective, intelegeti? Vi s-ar respinge actiunea din start si ati plati si taxe de timbru aiurea, imense la ce sume vehiculati dvs.
Oricum tert sunteti:)
Dar aveti o actiune directa impotriva sociatatilor respective, dupa cum am spus mai sus. Impotriva furnizorului, nu. Doar calea unor denunturi la parchet sau direct la DNA, urmand ca procurorul sa califice fapta ( luare/dare de mita, evaziune fiscala etc.).
Debranjare gaze
claudiuCJ
Buna ziua ,
Pentru ca nu mai folosesc deloc gazul (eu practic avand toate chestiile pe curent) am luat decizia de a ma debransa de la sistemul comun de gaz ... (vezi toată discuția)