avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu fratii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu fratii

.Este vb mostenirea mamei din partea bunicilor mei.dezbaterea a fost facuta,insa in fiecare dintre loturile respective au dreptul,bineanteles, toti fratii(8 la numar).Toate bune si frumoase numai ca mama nu poate vinde(nu poate face schita cadastrala,itabularea..etc) pana ce nu i se stabilesc vecinii frati.Iar aici intervine rautatea,sau prostia,sau ambele a doi dintre frati care nu vor pe cale amiabila (motivand ca ei nu au bani sa plateasca expertul,cu toate ca eu nu cred ca numai acesta este motivul).Care este solutia ca sa rezolve cat mai repede aceasta problema prin alte cai decat intelegerea amiabila sau judecata?E foarte posibil ca si daca ar plati restul fratilor partea de cheltuieli care li se revine celor doi renegati,acestia sa nu fie de acord din rautate...Va rog sa-mi dati un sfat,orice,pentru ca un proces am inteles ca este de durata si costisitor(cel putin asta i-a spus juristul mamei),iar incercam sa obtinem partea de mostenire a mamei cat mai repede.
Multumesc anticipat!
Incercati si prin procedura medierii care este tot un fel de intelegere, poate reusiti cu ajutorul meditorului sa comunicati si cu ceilalti 2 frati si sa impartiti ce este de impartit.Pe baza acordului de mediere semnat de toti fratii judecatorul va da o hotarare respectand dorintele d-voastra exprimate in acel acord. Taxele de timbru in situatie in care cauza dedusa judecatii a fost solutinata prin mediere se restituie la cerere. Puteti solicita osedinta de informare gratuita la orice mediator autorizat in conf. cu legea 192/2006 din Tabloul mediatorilor si apoi veti alege calea protrivita.
Da,multumesc,si daca nu vor vrea sa semneze?si asta e una din probleme:ca sunt de rea credinta
Da,imi cer scuze ca nu m-am exprimat cum trebuie(daca nu exista intelegere amiabilaista judecata).Vroiam sa stiu daca exista si vreo alta posibilitate ,prin notariat....in prezenta ceilorlalti frati binevoitori...nush,nu ma pricep catusi de putin in prbl de genul tocm,ai de aceea am cerut ajutor
Vi s-au prezentat mai sus posibilitatile legale.
Daca se inteleg amiabil toti, merg la notar sau mediator.
Daca nu se inteleg amiabil, apeleaza la instanta.

Daca doar unii dintre ei se inteleg, logic, se aplica varianta instantei.
La notariat sau la mediere sunt ori toti fratii ori niciunul, numai in instanta va puteti prezenta cati doriti. Diferenta dintre celelelalte 2 proceduri si mediere este ca la mediere, mediatorul incearca sa va aduca la masa comuna, la o negociere, la ganduri mai bune, in asa fel incat sa va concentrati pe rezolvarea problemei si nu pe nu stiu ce pricini. Este adevarat ca uneori se poate , alteori si medierea are esecuri, adica in exemplul de fata, cei 2 frati nu vor sa zicem in ruptul capului sa ajunga la un acord cu d-voastra restul. Dar ca sa inchei intr-o nota optimista poat echiar rezolvati si plecati mai frati ca inainte de la mediere si cu treburile rezolvate.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
ContSters202274, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii se face obligatoriu la notar sau se poate face prin mediere? leusan leusan Pentru dezbaterea unei mosteniri este nevoie obligatoriu ca a se faca la notar sau se poate si prin birourile de mediere? dar iesirea din indiviziune se ... (vezi toată discuția)
Custodie minor din concubinaj prin mediere herminast herminast Este vorba despre un copil de 14 ani, fata, care doreste sa studieze la tatal ei in SUA, cetatean roman rezident acolo dar care vine in tara destul de des. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil si custodie Beeank Beeank Am un copil de 4 ani. Pana acum am locuit impreuna cu tatal ei si am functionat toti 3 ca o familie, dar nu am avut niciodata acte de casatorie. Copilul are in ... (vezi toată discuția)