avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apel, recurs - modificare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apel, recurs - modificare pedeapsa

as dori sa stiu cat dureaza un apel penal si daca sunt condamnat de tribunal se poate sa fiu arestat in aceasta perioada de apel?
Instanta de apel care solutioneaza cauza nu poate agrava situatia ,insa daca proc. invoca motive atat in favoarea cat si in defavoarea dumneavoastra sau chiar in defavoare atunci se poate agrava situatia celui in cauza. Se suspenda executarea pedepsei pe durata judecarii apelului,atata timp cat e facut in termenul prevazut de lege pentru declararea apelului si anume 10 zile de la pronuntare .In caz de repunere in termen nu opereaza suspendarea executarii pedepsei,fiind facultativa. E necesar sa stiti faptul ca doar hotarile susceptibile de apel sunt supuse apelului,deci prin urmare sa nu fie o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie ,sa fie susceptibila de o cale de atac.
nu e vb de trafic de droguri...e vb despre contracte de munca in baza carora s_au facut imprumuturi la banca....,dar nu inteleg de ce nu a dat cu suspendare daca eu nu am antecedente penale?...si mie mi_au dat pedeapsa cea mai mare si mai grea?andrutu
am facut apelul in termen....cand se da data pentru primul termen la apel...se poate sa fie in septembrie...?am inteles ca instantele intra in vacanta...este valabil si pentru cei care in prima instanta au primit cu executare sau numai dosarele civile intra in vacanta?andrutu
:offtopic: Va rog sa folositi butonul "Editeaza" si sa nu mai scrieti mesaje consecutive. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administrativă Ionuttttt90 Ionuttttt90 Buna ziua, in 2013 am fost sancționat de către procuror cu o amenda administrativă in valoare de 750 lei pt conducerea unui vehicul pe drumurile publice ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare dorinsm dorinsm Buna! Am fost condamnat definitiv in anul 2009 pentru trafic de influenta la 2 ani cu suspendare si inca 2 ani perioada de incercare. In timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Dezincriminarea articolul 8 din legea 39/2003 prin ncp? Ionescu1985 Ionescu1985 -In concret un inculpat a fost trimis in judecata pentru fapta prev de art 8 din legea 39/2003 raportat la art 323 Cpen vechi.Dosarul se afla in curs de ... (vezi toată discuția)