avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unei case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unei case

In 2007 am cumparat o casa natonalizata de la stat (regia fondului locativ) si doresc sa o vand. Pe contract este trecuta o clauza, ca nu pot sa o instrainez mai devreme de 10 ani de la inchierea contractului.Cum trebuie sa procedez, se poate face ceva in aceasta privinta?
Cel mai recent răspuns: ravi79 , utilizator 19:12, 9 Mai 2011
Trebuie sa respectati clauza. Este o prevedere legala...si apoi niciun notar nu v-ar perfecta vanzarea
legal trebuie sa respectati acea interdictie de a nu vinde imobilul pana la expirarea termenului de zece ani.
Nu puteti vinde imobilul mai devreme de implinirea termenului de 10 ani, asa cum e specificat in actul de proprietate. Puteti, totusi, incheia un antecontract de vanzare cumparare, prin care puteti incasa o parte din pretul imobilului (sau chiar intregul pret) si va obligati sa finalizati vanzarea si sa incheiati contractul de vanzare cumparare in forma autentica la expirarea celor 10 ani. Asta presupune, insa, sa gasiti un cumparator dispus sa incheie astfel de acte si, desigur, incredere si seriozitate de ambele parti..
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare-cumparare vivinka vivinka Buna ziua! Avem un proprietar al unui imobil cumparat prin Legea 112 / \'95 si o are in folosinta de 5 ani. Potrivit legii 112 el nu poate vinde casa timp ... (vezi toată discuția)
Legat cu titlu particular intr-un antecontract de v-c frey frey Buna ziua. Am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta. Intr-un antecontract de v-c a unui imobil cumparat pe legea 112/1995 (cu interdictie de instrainare) a ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare apartament neintabulat mira08 mira08 Buna ziua. Promblema pentru care vreau sa va cer sfatul este urmatoarea. In urma cu mai multi ani am incheiat un antecontract de vanzare cu cumparare cu ... (vezi toată discuția)