avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic,se poate angaja in firma lui?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic,se poate angaja in firma lui?

Buna seara,
Fiul unei amice,si-a infiintat un S.R.L,cu activitate in confectionarea timplariei P.V.C.el fiind unic actionar.
Intrebarea amicei mele este daca Fiul se poate angaja in firma lui,si care sunt conditiile.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:02, 10 Mai 2011
Se poate angaja, dar ca sa beneficieze de toate drepturile si nici sa plateasca prea mult, i-as recomanda, tinand cont ca mai mult ca sigur este si administratorul societatii sa se inregistreze cu un contract de administrare(ca administrator), direct la Casa de pensii si va plati contributia pentru pensii si sanatate(la Casa de Sanatate).
IV. persoanele care realizeaza, in mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel putin de 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, si care se afla in una din situatiile urmatoare:
a) administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare sau de management;
Si art. din Legea 31/1990 ;
ART. 196^1
(1) În cazul societăţilor cu răspundere limitată cu asociat unic, acesta va exercita atribuţiile adunării generale a asociaţilor societăţii.
(2) Asociatul unic va consemna de îndată, în scris, orice decizie adoptată în conformitate cu alin. (1).
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.

Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
Multumesc pentru raspunsul dvs.

Pentru a face acest demers,cum trebuie procedat?.
Ce acte premergatoare angajarii trebuie sa faca,unde si cine?

Imi cer scuze ca va sicii cu intrebarile,dar nu am cunostinta in acest domeniu,si nici ei.
Sa inteleg ca optati pentru varianta angajarii, a salariatului ca asociat unic?
Da,dna.Cristea asta este optiunea lui,si nu stie ce are de facut.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
ContSters179589, utilizator
Din pacate, eu nu am apucat sa citesc noile modificari in acest domeniu cu salariatii #-o, asa ca cel mai bine poate ne raspunde cineva din domeniu, ca sa nu bat campii:sorry:

Alte discuții în legătură

Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)
Cim rak0770 rak0770 Administratorul, care este si asociat unic are dreptul sa fie si angajat cu contract individual de munca? (vezi toată discuția)
Administrator srl Iuliana Preda Iuliana Preda As avea si eu o nelamurire. O persoana care este angajata cu carte de munca intr-o societate cu raspundere limitata poate fi numita ulterior administrator. In ... (vezi toată discuția)