Buna seara,
Fiul unei amice,si-a infiintat un S.R.L,cu activitate in confectionarea timplariei P.V.C.el fiind unic actionar.
Intrebarea amicei mele este daca Fiul se poate angaja in firma lui,si care sunt conditiile.
Se poate angaja, dar ca sa beneficieze de toate drepturile si nici sa plateasca prea mult, i-as recomanda, tinand cont ca mai mult ca sigur este si administratorul societatii sa se inregistreze cu un contract de administrare(ca administrator), direct la Casa de pensii si va plati contributia pentru pensii si sanatate(la Casa de Sanatate).
IV. persoanele care realizeaza, in mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel putin de 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, si care se afla in una din situatiile urmatoare:
a) administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare sau de management;
Si art. din Legea 31/1990 ;
ART. 196^1
(1) În cazul societăţilor cu răspundere limitată cu asociat unic, acesta va exercita atribuţiile adunării generale a asociaţilor societăţii.
(2) Asociatul unic va consemna de îndată, în scris, orice decizie adoptată în conformitate cu alin. (1).
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.
Din pacate, eu nu am apucat sa citesc noile modificari in acest domeniu cu salariatii #-o, asa ca cel mai bine poate ne raspunde cineva din domeniu, ca sa nu bat campii:sorry: