In unitatea unde am lucrat cu contract de munca pe perioada nedeterminata sa schimbat directorul ,acesta a fost coleg in alta unitate cu sefii si din aceasta cauza am avut de suferit din partea unui sef care zi de zi ma umilea si ma jignea si ma teroriza deoarece era prieten cu colega mea care era incadrata pe acelasi post si trebuia sa ramina o persoana din aceasta cauza am fost anuntata si mi sa impus ca daca nu semnez de buna voie au ei metode cum sa faca sa semnez eu nu am crezut am rezistat dar pina la urma am anuntat seful direct prin e-mail si am adus la cunostiinta ceea ce se perece in unitate cat si o sesizare despre activitatea acesto persoane care nu au un comportament adecvat fata de colegi cit si fata de clienti .Din aceasta cauza am fost hartuita si amenintata si obligata sa semnez demisia care este cu art:53 b deci fara sa pot beneficia de ajutor de somaj ?!Va rog sa-mi spuneti daca pot sa inaintez contestatia la tribunal,mentionez ca am ca martori toti colegii si inregistrarile care se fac in unitate in momentul cind eram chemata si de 3 ori la diectiune pe zi ,am deasemena dovezi de incalcare disciplinei si respectarea procedurilor din unitate a acelor persoane .Va rog daca se poate sa ma ajutati ,problema mea este ca doresc sa muncesc chiar daca am 52 ani si 33 ani vechime.
Conform Codului muncii,demisia este actul unialteral de vointa si irevocabil-manifestat de angajat care comunica angajatorului interesul sau pentru incetarea contractului individual de munca
@ goe_07
Demisia nu este un act irevocabil , ea poate fi revocata numai cu acordul angajatorului, care poate fi atât expres, cât şi tacit
@ MARINESCU MARIANA
art.55 lit.b C.mun. este temeiul de drept al incetarii c.i.m. cu acordul partilor si nu prin demisia .. situatie in care nu puteti beneficia de indemnizatia de somaj.
Puteti invoca nulitatea acordului de încetare a contractului individual de muncă pentru vicierea consimţământului ...
Somaj
morena15
Buna ziua ,
Am si eu o nelamurire :lucrez ca agent vanzari de 3 ani ;in ultima perioada vanzarile au scazut dramatic iar sefa mea ma tot ameninta ca ma da ... (vezi toată discuția)
Ne dau afara!
gabrielle81
Lucrez de 3 ani la un supermarket, azi sefii ne-au anuntat ca trebuie sa dea afara 7 dintre noi (suntem 20). Au zis ca ne dau 2 salarii sa ne semnam lichidarea ... (vezi toată discuția)
Demisie forțată
Florina97
Buna ziua. Va rog sa ma îndrumați in urmatoarea problema. Lucrez într-o firmă de contabilitate de 8 luni. Mentionez ca imi fac treaba ca la carte ,m-am ... (vezi toată discuția)