avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nedumeriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nedumeriri

Buna seara,

Va rog sa ma lamuriti in doua probleme, daca se poate.
1. Am fost parte intr-un proces pe care l-am pierdut. Decizia este irevocabila, iar cealalta parte, dupa pronuntare, a decedat. In aceasta situatie mai pot ataca decizia? Intreb acest lucru, deoarece fiul defunctului intentioneaza sa ma dea in judecata, folosindu-se si de aceasta decizie care nu ma avantajeaza, fiind '' in culpa procesuala '' dupa cum a sustinut Tribunalul.
2. Martorul, pe care l-a avut defunctul, a relatat lucruri pe care le stia de la acesta, el neparticipand in mod direct la ceea ce s-a intamplat intre el si mine. Instanta n-ar fi trebuit sa-i ignore declaratia, mai ales ca a declarat ca sunt si prieteni de familie? Este legal sa admiti o declaratie din'' auzite '' ?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 22:25, 8 Mai 2011
1.Sentinta se poate ataca doar in termen,daca termenul de atac este depasit ,nu mai puteti ataca decizia luat de instanta.
2. Declaratia martorului trebuia combatuta in timpul procesului de catre dumneavoastra sau aparatorul d-voastra,prin dovedirea celor afirmate cu mijloacele de proba acceptate de instanta(inscrisuri,martori,etc.).
1-Daca fiul defunctului intentioneaza sa formuleze plangere cu obiect similar celui in care a fost pronuntata decizia irevocabila,posibil ca instanta sa respinga plangerea
2-Aspectele nereale sau neprobate ,trebuiau combatute la momentul cand a avut loc audierea martorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN Salutare tuturor, o mare intrebare!IN CAZUL IN CARE INSTANTA CIVILA PRONUNTA O HOTARARE DEFINITIVA SI IREVOCABILA reclamantul mai are voie sa chieme in ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)
C.e.d.o Angela Rauta Angela Rauta Sunt nedreptatita in dosarul nr 1642/277/2008 al judecatoriei Patarlagele pentru ca Tribunalul Buzau a dat o Decizie definitiva si irevocabila pe data de 20 ... (vezi toată discuția)