avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul nu cere cheltuieli de judecata !
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul nu cere cheltuieli de judecata !

In mai multe procese pe care le/am castigat pe fond dar paratul a facut apel, avocatul meu nu a solicitat cheltuieli de judecata, desi nu mi-a cerut parerea asupra acestui aspect, adica de a renunta la cheltuielile de judecata. Si cum onorariile s-au invartit in jurul sumei de 1000 Euro, si nefiind cerute, parata a facut apel. Am castigat si in apel dupa ce am platit avocatului acelasi onorar a doua oara. paratul a facut recurs si avocatul mi-a cerut din nou acelasi onorariu. Acum in recurs, parata a formulat un fel de ordonanta presedintiala, avocatul mi-a cerut din nou onorariu si am platit.
Intrebarea este care ar fi mobilul avocatului ca nu cere cheltuielile de judecata. Intrebandu/l asupra acestui aspect avocatul a spus ca parata e persoana in varsta, are pensia mica si nu ar putea plati cheltuielile de judecata.
Avocatii de pe forum ar putea sa ma lamureasca care este strategia colegului lor ?
"Daca ar fi cerut cheltuieli de judecata parata ar fi renuntat si la apel si la recurs, caci ar fi nevoita sa plateasca cheltuielile de judecata" Nu e decat o simpla ipoteza. Putea sa castig procesul. Puteati sa cer cheltuiele la fiecare recus. Problema mare este ceea de a lamuri cu avocatul de ce n-a cerut, si daca ti-a cerut onorarii la recurs si la apel, ca sa deschideti o reclamatia catre avocatul de eventuale responsabilitatii, in cadrul contractul de servicii juridice semnat, precum de onorarii platite. Ipoteze sunt excluse de relatia profesionala pentru ca cerind sau nu cheltuiele, sunt intotdeanuna posibile recursuri si apeluri. Adica daca judecator ar fi de acord cu plata de cheltuiele de judecata atat la cererea cat si la recurs sau la apel, ar trebuie sa lamuresc direct de legea si interpretarea obisnuita la astfel de procese. In principiu, doar se cere cheltuiele cand temeile sunt imprejumirile dovedite care da vina exclusiva a una dintre partile. De mai multe ori, vina este impartita intre ambele parti, si poate ca de aia nu si-a cerut cheltuiele. In orice caz pe fiecare recurs sau apel este posibil sa cer cheltuiele de judecata separate cu tot ca nu l-ai cerut la cererea in instanta. Daca mai ai incredere in avocatul cer lamurire, cu educatia si o sa vedeti ca nu este mare lucru.

bukinst a scris:
avocatul meu nu cere cere cheltuieli de judecata desi eu insist.

1. renuntati la el/ea si cautati-va pe cineva care stie sa puna clientul pe primul loc.

2. mergeti la termen in instanta si precizati direct judecatorilor ca solicitati cheltuieli.
Dupa parerea mea, avocatii dumneavoastra s-au inteles intre ei ca sa faca bani de pe urma dumneavoastra , adica de pe urma ambelor parti .

Daca cereau cheltuieli de judecata le era greu sa continue jocul asta . Nu ati fi nici primul si nici ultimul justitiabil care pateste asa ceva .

Sfatul Andreei Lisievici este foarte bun .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata in recurs tardiv dandanaua dandanaua Intimatul-parat, prin aparator, depune cu 3 zile inainte de primul termen al unui recurs civil, intampinare si chitanta privind onorariul avocatului.Peste 3 ... (vezi toată discuția)
Avocatul a neglijat să ceară micșorarea cheltuielilor de judecată solicitate de partea adversă. s-a finalizat și recursul, ce se mai poate face în această etapă? lolita45 lolita45 Buna ziua, Am urmatorul caz: acum cativa ani am dat in judecata o banca pentru clauze abuzive intr-un contract de credit. Am pierdut pe fond, la fel si in ... (vezi toată discuția)
Stimați domni și doamnelor din avocatura , vin cu o rugăminte ... M S 2023 M S 2023 Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi ... (vezi toată discuția)