avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obligarea partenerului de firma sa arate actele ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obligarea partenerului de firma sa arate actele contabile ,eu detinand 40 %

Asa cum zice si titlu am o firma cu 40% actiuni ...deci factorul de decizie nu-mi apartine .Doresc sa stiu cum pot obliga actionarul majoritar sa imi arate actele contabile si modalitati de obligare .
Cel mai recent răspuns: Filip & Asociatii SCA , Avocat 11:26, 9 Mai 2011
In primul rand la fiecare bilant pe care il depuneti acesta trebuie sa fie insotit si de o hotarare a adunarii generale a asociatilor cum ca sunt de acord cu datele din bilant..
Mai puteti cere datele contra-cost de la registrul comertului cu privire la bilanturile depuse, sau puteti solicita de la AFP sa va dea de acolo situatia, evident ducand documentele necesare care va releva calitatea din societate(un act constitutiv, un Certificat constatator de la registrul comertului)
El are obligati alegala daca este si administrator sa faca acest lucru, daca nu, nu-l puteti obliga decat prin instanta...
Si daca lucrurile nu va convin sau firma nu are cine stie ce profit sau relatiile sunt foarte tensionate mai bine va faceti propria firma si iesiti din aceasta!
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
In plus, potivit art. 195 - Legea 31/1990, in calitate de asociat puteti sa cereri convocarea AGA si sa stabiliti ordinea de zi, incluziv prezentarea si aprobarea situatiilor financiare iar daca refuza, sa va adresati instantei ca sa il oblige sa faca acest lucru. Administratorii au obligatia sa convoace AGA cel putin o data pe an sau ori de cate ori este necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocarea adunarii asociatilor bogdanc bogdanc buna ziua un srl cu doi asociati 50-50 procent din firma din care unul este si administrotor. asociatul administrator refuza sa convoace adunarea ... (vezi toată discuția)
Convocare aga dumilor dumilor Buna ziua! Asociatul majoritar poate convoca aga? Administratorul societatii nu a convocat aga pentru aprobarea bilantului, cerand doar semnarea lui de catre ... (vezi toată discuția)
Adunare aga Cati L. Cati L. Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca actionarul majoritar, cu un nr de actiuni de 90%, sa isi asume responsabilitatile unei adunari ... (vezi toată discuția)