CP, art 305 , pedepseste neplata cu rea credinta , timp de 2 luni , a pensiei de intretinere iar CPP , art 284, zice ca plangerea prealabila trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua cand stii cine e faptuitorul (tatal). Am o sent. civila din 16.03.2011 in care se hot. plata a 100 lei lunar incepand cu data introd. actiunii, aug 2010. Zilele astea o ridic de la jud. definitiva si irevocabila. 2 luni s-ar implini in 16 mai 2011(luni).La ce data trebuie sa fac plangerea la politie ? Va rog , spuneti-mi dvs., sa nu-mi zica ca e prea devreme sau prea tarziu pt inceperea urmaririi penale. Va multumesc.
Faceti o confuzie intre articole...
Trebuie sa calculati astfel: sa lasati sa treaca CEL PUTIN 2 luni de la ramanearea definitiva si irevocabila a hotararii. Deci va uitati pe hotarare, vedeti cand a ramas definitiva si irevocabila si DUPA cel putin 2 luni puteti face plangare daca nu vi s-a achitat pensia de intretinere
art. 284 CPP nu are ce cauta aici
Neplata , timp de doua luni de zile, trebuie sa fie facuta cu rea credinta, altminteri, intentia , element constitutiv al infractiunii de abandon de familie, nu e intrunita , prin urmare, nu poate fi aplicata nicio sanctiune.
daca nu are venituri (pe hartie) inseamna ca nu e rea credinta? cand a dat sentinta, judecatorul stia ca nu obt venituri si i-a stab in fct de sal min pe ec. si inca , pe cateva luni in urma, de la data introd actiunii. ce sa fac?