avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Incheiere executare silita- somatie mostenitori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Incheiere executare silita- somatie mostenitori

Am avut o sora care a decedat in anul 2009. in anul 2007 a contractat un credit de nevoi personate de la Baoncpost in val. de 8500 lei. Dupa decesul ei , au framas 2 copii, care la data decesului erau majori, dar nu realizau venituri. Dupea decesul ei, am mers la banca si am depus o cerere, cu actele de deces si adeverintele copiilor ca nu realizeaza venituri, cerand o solutie. Timp de 2 ani, nu s-a intaplat nimic, iar in data de 06.05.2011, au primit o comunicare de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, prin care li se comunica celor 2 urmasi ca s-a dispus incheierea executorului bancar pentru a-i executa silit pe cei 2 urmasi, pentru creanta de 13022 lei, in cota de 1/4 mostenire din apartamentul mamei lor., sora mea, fiind in momentul decesului divortata si detinand 1/2 din apartament. Ce putem face, incotro sa ne indreptam? Stim ca in contractul de credit de nevoi personale, nu s-a girat cu apartamentul si avea inculs in contractul de credit o asigurare, care se prelungea auomat de catre banca, dupa 30 de zile.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:41, 9 Mai 2011
cititi cu exactitate contractul de imprumut si contractul de asigurare. in mod uzual prin decesul debitorului asigurarea acopera debitul total datorat.
Se face executare silita in contra mostenitorilor debitorului defunct.
Nu conteaza ca nu s-a "girat" cu apartamentul, debitorul in baza titlului executoriu contract de credit poate fi urmarit asupra tuturor bunurilor sale. In cazul in care a decedat, se va face executare in contra mostenitorilor, din ce relatati deduc faptul ca s-a dezbatut si succesiunea si aia este partea mostenitorilor.
Mergeti la banca, vorbiti si cu executorul bancar, incercati sa gasiti o varianta amiabila de plata, preluati creditul si platiti-l.
Asigurarea... e relativa treaba, trebuie vazut de ce nu s-a despagubit. Aici cereti in scris bancii sa va comunice motivul.
Toate discutiile cu banca e bine sa le aveti in scris pentru a avea material ulterior pentru o eventuala actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular credit decedat, girantul continua sa plateasca marr marr Buna ziua. Va schitez urmatoarea situatie: X ia credit bancar fara sa returneze o mare parte de banii respectivi. In timp se ajunge la executie silita. Din ... (vezi toată discuția)
Debitor banca decedat ralucastefan ralucastefan In anul 2010,tatal meu a facut un credit de nevoi personale de 20000 lei,neavand alti codebitori.Nu a girat cu nimic.In luna mai 2011,tatal meu a decedat.Am ... (vezi toată discuția)
Debitor decedat mateisorina mateisorina in ianuarie 2007 am girat o colega scoata un credit de nevoi personale.acum o saptamina a facut un infarct,decedind.am fost instiintata ca voi plati ratele mai ... (vezi toată discuția)