avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract servicii internet
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract servicii internet

Buna ziua tuturor,

Am citit celelalte topic-uri despre rezilierea contractelor de prestari servicii dar as fi vrut, daca se poate, sa citesc cateva pareri pe specificului cazului meu. Am preluat de la proprietarului spatiului pe care l-am inchiriat un contract de servicii internet (sunt persoana juridica). Contractul initial este semnat pe 3 ani, iar rezilierea la solicitarea clientului din orice motive mai putin moartea sau falimentul se face cu plata unei taxe de reziliere. In anexa apare o precizare suplimentara: "In situatia in care Anexa inceteaza cu privire la serviciul furnizat inainte de expirare perioadei minime, altfel decat ca urmare a culpei furnizorului clientul e obligat la plata unor daune egale cu suma abonamentelor lunare pana la finalizarea contractului". Inteleg ca daca e culpa furnizorului, nu mai am de platit nimic.

Eu am trimis notificare furnizorului anuntand incalcarea mai multor clauze contractuale (necomunicarea la cerere a tarifelor actuale pt acel serviciu, nerespectarea vitezei minime garantate, lucru confirmat de altfel si de echipa lor tehnica, refuzul de a ne trece la un abonament mai ieftin, lucru care era permis prin contract) si datorita acestor incalcari, solicitarea de reziliere unilaterala incepand cu data de 4 mai. Ei ne emit insa in continuare facturi desi ne-au suspendat serviciul, ba ne-au trimis si o notificare prin care ne ameninta cu chemarea in instanta daca nu ne platim facturile. Acum au revenit la intentii mai pasnice si au anuntat ca s-au mai gandit si sunt de acord sa trecem la un abonament mai ieftin. Ce ma framanta pe mine acum este: cand se considera reziliat contractul? Adica am notificat intentia, am expus motivele, nu ne-au raspus in scris la notificare cum le ceream, nu si-au indeplinit obligatiile, ne-au suspendat serviciul, ce mai trebuie sa fac sa obtin rezilierea fara proces?

Multumesc mult pentru rabdare :)
Cel mai recent răspuns: Sebas7 , utilizator 09:58, 26 Ianuarie 2011
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Prin urmare ar trebui sa dovedesc instantei nerespectarea obligatiilor contractuale de catre Romtelecom pentru a mi se recunoaste rezilierea unilaterala fara penalizari. Care probe ar fi admisibile in instanta? Eu ma bazam pe urmatoarele::
- nerespectarea vitezei minime garantate: O hartie cu parametri de test semnata de persoana din echipa tehnica a Romtelecom care a venit sa ne testeze conexiunea are valoare in instanta? Sau ar fi trebuit sa poarte stampila Romtelecom. Cine poate face astfel de teste acum cand furnizarea serviciului a fost intrerupta, pentru ca evident ca lor la sediu le ies toate testele roz?
- refuzul de a ne modifica la cerere abonamentul. Toate refuzurile au fost verbale, singura proba ar fi ca nu ne-au raspuns la notificarea prin care reclamam acest lucru si ceream rezilierea. Abia acum, la 3 luni de la primirea notificarii, ne-au anuntat ca ar fi de acord sa ne mai reduca putin abonamentul.
- ar mai fi un motiv mai slabut: nerespectarea obligatiei de a publica pe site tarifele la acel serviciu.

Ma intereseaza insa, in cazul in care ajung in instanta, in ce masura chiar pot demonstra nerespectarea obligatiilor contractuale pentru a nu fi fortata sa le platesc drept taxa de reziliere suma tuturor abonamentelor pe urmatorii 2 ani jumatate cat au mai ramas din contract.
În materie comercială un înscris, fie el autentic sau sub semnătură privată, poate fi combătut prin depoziţii de martor.
In acest sens poate reusiti sa mai gasiti un martor la toata aceasta situatie care sa paoatea confirma realitatea pretenyiilor dvs rezultate din nerespectarea contractului
............
Este de specificat însă că libertatea probelor în materie comercială nu exclude dreptul judecătorului de a admite sau respinge una sau alta din probe ori de a-şi forma părerea pe baza unora sau altora dintre mijloacele probatorii.
Sunt utilizate cel mai adesea corespondenţa: scrisori, facturi, telegrame, registre, documente contabile sau simple prezumţii, adică raţionamente care constau în a considera ca adevărat ceea ce nu este decât probabil sau care pleacă de la un fapt cunoscut, pentru a trage concluzii asupra unui fapt necunoscut. Ajunge ca elementele probei să fi fost regulat administrate în dezbateri şi supuse discuţiei părţilor .
Ca şi în dreptul comun probele rămân la aprecierea judecătorului, însă după în limite mai largi decât în materie civilă şi, deci, el poate, de exemplu, da precădere martorilor asupra probei care rezultă dintr-un înscris. Aşa fiind, spre deosebire de materia dreptului comun (civil), în materie comercială proba cu martori şi prezumţii este admisibilă chiar contra conţinutului actelor scrise, când instanţa apreciază motivul, utilitatea şi concludenţa probei, ceea ce este inadmisibil în dreptul civil. De asemenea, contra unui act autentic deşi conform art. 46 proba cu martori ar fi admisibilă în principiu, această admisibilitate este însă lăsată la aprecierea tribunalului. Tot spre deosebire de dreptul civil, cesiunea fiind un contract comercial, poate fi dovedită în materie comercială - conform art. 46 Cod comercial, combinat cu art. 1191 Cod civil - cu martori, până la orice valoare şi deci, conform art. 1203 Cod civil şi cu simple prezumţii.

Cine v-a intocmit acea notificare? Ati facut-o dv. sau firma pe care e incheiat contractul? Cum ati preluat acest contract?

In rest, daca notificarea a fost clara trimisa si in conditii legale, le-as mai trimite una in care le precizez ca in ceea ce ma priveste contractul e reziliat de plin drept din data de 04.05.2008 in baza art. 13 si a faptului ca nu si-au indeplinit urmatoarele obligatii...
Apoi, ii instiintez ca orice factura emisa in continuare de ei este neacceptata de mine si ramane fara nicio valoare avand in veder ca se emit in baza unui contract reziliat.
Cateva temeiuri de drept si o zi buna si gata!

In conditiile in care dv. aveti dovezi ale greselilor lor, sa va dea ei in judecata pentru rezilieri sau plati etc. Pentru ca, daca merg la intimidare, acest lucru nu se va intampla si veti scuti multi nervi consumati...
Iar daca va dau, aveti dovezi. Macar stiti ca altfel nu se putea decat in instanta si ca ati facut tot posibilul sa nu ajungeti acolo.
Notificarea am facut-o in numele firmei care a preluat contractul. Contractul a fost preluat printr-un document tipizat pus la dispozitie de Romtelecom care se numeste "Acord privind transferul drepturilor si obligatiilor prevazute in contractul nr x din data y". Si aici ar fi ceva de comentat, pentru ca nr x si data y sunt niste valori care nu corespund cu cele de pe contractul preluat, dar mi s-a explicat ca ar fi datele dintr-un registru intern de-al Romtelecom de evidenta a contractelor. Avocatul consultat mi-a spus ca acest document n-ar avea vreo valoare din moment ce se refera la un contract inexistent. Daca este asa, n-as vrea sa ma folosesc de acest lucru pentru ca am promis proprietarului ca ii preiau contractul, nu vreau sa-i pasez lui problema.

Si eu cred ca merg la intimidare pentru ca brusc reprezentatul lor de vanzari a devenit foarte amabil dupa 3 luni de tacere si acum simte nevoia sa ma "ajute" si tot incearca sa-mi propuna o modalitate de modificare a abonamentului.

Le-am mai trimis inca o notificare prin care-i instiintam ca in baza art 13 contractul se considera reziliat de drept si le solicitam sa anuleze orice facturi trimise dupa data de reziliere si sa-mi emita o factura doar pentru perioada ramasa neachitata pana la data rezilierii (adica 4 zile).

Multumesc pentru sfaturi si pareri.
Dar am intrebat cine a intocmit-o? Cine a creat-o? Un executor, un avocat, un jurist, un om fara studii juridice, cine anume?
Nu le-as solicita nimic in plus, i-as lasa cu ochii in soare, de ce faceti compromisuri?
Ca ei se vor gasi sa negocieze cate facturi sa va convinga sa platiti... :slap: Nu asa, nu asa... fara brese de gen... le lasati posibilitatea sa va mai trimita vreo facturica...
Un contract nu se poate considera reziliat... de cine se considera? el insusi, contractul se considera?
Nu, dv. considerati contractul reziliat in ciuda milioanelor de facturi zilnice pe care le-ati putea primi...

Cum ati trimis acea notificare, respecta notificarea legala sau aveti dispozitii derogatorii in contract?

Alte discuții în legătură

Reziliere contract romtelecom, titular decedat dan_xcm dan_xcm Buna ziua, Titularul contractului Romtelecom a decedat in 2009, am pastrat abonamentul platind la zi abonamentul. Zilele trecute am decis ca doresc sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare contract ContSters256555 ContSters256555 Salutari si La multi ani! De maine, dupa cum bine stie toata lumea, Romtelecom va renunta sa difuzeze cele 11 programe ale companiei PROTV SA. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom (dolce) pentru eliminarea programelor din pachetul mediapro bogapostu bogapostu Buna seara, Incepand cu data de 03.01.2013, canalele trustului Mediapro, (8 canale SD si 3 HD) vor fi scoase din grila Dolce DTH a celor de la ... (vezi toată discuția)