avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional CIM

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti daca trebuie facute acte aditionale la toate contractele individuale de munca din cadrul societatii privind :
Salariatului îi revin, în principal, următoarele obligaţii: se introduce litera f).
f). obligatia de a se supune obiectivelor de performanță individuale impuse, precum și criteriilor de evaluare a realizării acestora – stabilite prin fisa postului
f). sa evalueze salariatul numai dupa obiectivele de performanță individuale impuse, precum și dupa criteriile de evaluare a realizării acestora – stabilite prin fisa postului
Cat si clauzele: a). perioada de proba este de 90 de zile calendaristice
b). perioada de preaviz în cazul concedierii este de 20 zile lucratoare, conform Legii nr. 53/2003 - Codul muncii sau contractului colectiv de muncă;
c). perioada de preaviz în cazul demisiei este de 20 de zile lucrătoare conform Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii sau contractului colectiv de muncă;
d). în cazul în care salariatul urmează să-şi desfăşoare activitatea în străinătate, informaţiile prevăzute la art.18 alin.(1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii se vor regăsi şi în contractul individual de muncă;
e). alte clauze.
f). salariatul este obligat sa respecte prevederile Regulamentului Intern si ale Fisei Postului

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 16:07, 9 Mai 2011
DA..mai ales lit.f) din obligatii..
Prevederile contractelor individuale de munca trebuie, in mod evident, sa fie armonizate cu cele ale Codului muncii.
Fata de CIM anterioare singura clauza ce trebuie introdusa acum prin act aditional este cea care se refera la evaluarea performantelor salariatului, considerand bineinteles ca exista fisa postului ce cuprinde indatoririle salariatului si criterii profesionale pe care trebuie sa le realizeze.

1. "obligatia de a se supune..." nu credeti ca suna prea dur? V-as recomanda " obligatia de a realiza obiectivele de performanta stabilite in fisa postului"
2. Evaluarea performantelor salariatului se face conform unor criterii generale si individuale stabilite prin procedura interne si care vor face parte din regulamentul intern.
3. Perioadele de preaviz si de proba prevazute in codul muncii modificat sunt de pana la....., asta inseamna ca pot fi si mai mici, perioade pe care le stabiliti la incheierea noilor contracte de munca. Pentru contractele incheiate pana la 01 mai perioadele pot ramane asa cum sunt sau pot fi modificate cu acordul salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional CIUBUC FLORI MIHAELA CIUBUC FLORI MIHAELA Buna ziua, Odata cu schimbarea codului muncii a aparut cumva un alt model de act aditional? (vezi toată discuția)
Act adit.la cim vechi si cim noi din mai 2011 ana_abo ana_abo Buna dimineata! Dupa noile reglementari la CIM vechi se face act ad. iar la CIM incheiate in mai(de ex.) se trece atat in actele aditionale cat si in ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim incheiate pana la 01.05.2011 lemontee lemontee Buna ziua, stie cineva ca prevederi trebuie sa cuprinda actul aditional conform noului cod al muncii? intrucat nu reusesc sa ma lamuresc daca trebuie ... (vezi toată discuția)