avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Mama mea a mostenit un apartament prin testament fiint legatar universal,defuncta a facut testamentul in 1997 fiind vaduva fara rude in viata<frati,surori,copii,nepoti>.
Se mai deschide masa succesorala?
Sau ce anume trebuie sa faca pentru a intra in posesia bunurilor si a apartamentului?
Defuncta a murit in 2005.
Nu sa facut nici o succesiune.Nu vrea sa vanda ci doar sa intre in drepturi.
Cititi cu atentie raspunsul meu de mai sus, ca "sa intre in drepturi" trebuie sa dezbata succesiunea si sa obtina certificatul de mostenitor in baza caruia ii revin in proprietate bunurile defunctei, altfel nu se poate, indiferent ce vrea sa faca mai departe. Nu se transcriu actele, nici n-are vreo legatura cu operatiunea de vanzare cumparare, pur si simplu certificatul de mostenitor transfera dreptul de proprietate al defunctei catre mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament roxandrei roxandrei Buna ziua, sunt posesoarea unui testament cu ,,titlul universal conform art. 894 COD CIVIL''pentru bunuri mobile de la sora mamei.Mentionez ca suntem 3 frati ... (vezi toată discuția)
Mostenire wio wio wio wio buna ziua .matusa mamei mele a decedat acum cateva zile neavand copii sau vreun certificat de mostenire lasat la cineva .cum se poate intra in posesia ... (vezi toată discuția)
Succesiune?! redsofie redsofie Buna seara! As dori sa aflu daca se poate cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie; de fapt mama mea este cea care se confrunta cu acasta ... (vezi toată discuția)