avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DESCHIDERE SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DESCHIDERE SUCCESIUNE

Buna ziua,
Am fost si m am interesat cat ma costa succesiunea dupa moartea mamei mele decedata pe 06.07.2010,santem patru mostenitori,aici am intrebat pe dna notar daca declaratia mea de acceptare a succesiuni in mod expres data in termen de sase luni are vreo importanta la dezbaterea succesiuni?
Am primit un raspuns evaziv,adica ca este o simpla declaratie....
Va intreb;este adevarat?
Daca la dezbaterea succesiuni unul dintre mostenitori nu se prezinta,se mai dezbate aceasta?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:01, 9 Mai 2011
Sigurcă are importanţă, cum să nu aibă?

Dacă unul dintre moştenitori nu se prezintă, va trebui dezbătută prin instanţă, dacă nu cumva acesta ar fi renunţat la succesiune.
Pentru dezbaterea succesiunii la notarul public este oblligatoriu sa se prezinte toti mostenitorii si sa nu existe divergente intre ei privind cotele ce le revin din masa succesorala. In caz contrar, succesiunea se va deschide si dezbate in instanta, in aceasta situatie declaratia dvs. de acceptare data in termenul de 6 luni avand mai mare importanta decat in cazul dezbaterii la notarul public.
Daca exista neintelegere intre mostenitori, termenul de 6 luni este de maxima importanta.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
avvalentina, utilizator
avvalentina a scris:

termenul de 6 luni este de maxima importanta.

A trecut :))
Rămâne de văzut ce au făcut ceilalţi în acest interval.
poate referitor la costuri v-a zis doamna ca nu are vreo importanta acea declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters146176 ContSters146176 in cat timp se deschide succesiunea? cine deschide succesiunea? unde si cat costa? (vezi toată discuția)
Mostenire aaa123 aaa123 mai am un frate. parintii nostri au un apartament proprietatea lor personala. daca unul dintre ei decedeaza, este adevarat ca in maxim 6 luni trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)