avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie

Buna ziua,
As dori sa va intreb daca este posibila schimbarea numelui meu de familie pe cale administrativa daca acest lucru este dorit de un alt membru al familiei prin testament, acelasi testament prin care devin mostenitor direct al persoanei respective.
Mentionez ca am 28 de ani, parintii mei sunt casatoriti dar persoana care m-a crescut si intretinut pana la o varsta destul de inaintata a fost bunica mea si din acest motiv dansa doreste ca eu sa devin mostenitor direct si sa-i port numele de familie, acest lucru dorind sa-l mentioneze intr-un testament oficializat la notariatul public.
Cel mai recent răspuns: catalin_adam_25 , utilizator 19:18, 11 Mai 2011
Nu este ceva normal sa obligi pe cineva sa-si schimbe numele doar pentru a-i mosteni averea. Seamana cu un santaj .Poti sa o mostenesti si fara sa schimbi numele .Institutiile nu vor tine cont de acel testament pentru schimbarea numelui pe cale adm. , va fi nevoie doar de dorinta dvs si de un alt motiv intemeiat.
buna ziua,
va multumesc pentru raspuns, am inteles ca institutiile nu vor tine cont de testament chiar daca ar fi mentionat in el dorinta de a-mi schimba eu numele de familie.
ca si motiv intemeiat am doar faptul ca tatal meu nu a contribuit cu nimic la cresterea si educatia mea si nu doresc sa-i mai port numele dar aceasta nu cred ca este suficient pentru a se aproba aceasta schimbare.
dvs ce ma sfatuiti sa fac ?
va multumesc anticipat!
consultati prevederile ordonantei 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelui persoanelor fizice. cred ca, bunica si-a adus o contributie substantiala la cresterea si educarea dvs, in detrimentul tatalui natural, dar asemenea conditionare in testament, are tenta unui santaj, sentimental, cel putin ..................... :)
buna ziua,
va multumesc pentru raspuns, ce pot spune, este o situatie ipotetica, inca nu a fost finalizat testamentul.
am omis sa mentionez ca si eu doresc schimbarea numelui in aceeasi masura si m-am gandit ca testamentul ar fi luat in considerare la oficiul unde se depune cererea de schimbare de nume impreuna cu documentele necesare.
ca si motiv intemeiat am doar faptul ca tatal meu nu a contribuit cu nimic la cresterea si educatia mea si nu doresc sa-i mai port numele dar aceasta nu cred ca este suficient pentru a se aproba aceasta schimbare pe cale oficiala.
dvs ce ma sfatuiti sa fac in situatia mea pentru a-mi schimba numele de familie ?
va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume APMAngel APMAngel Buna ziua, Aplelez la dvs. cu o intrebare privind schimbare de nume. In luna august am sa divortez si doresc sa renunt la numele sotului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie tremurici tremurici Am 33 ani si 2 copii minori sub intretinere,am un sot care legal nu avem acte.El va pleca pentru ceva timp in Mexic,bineinteles la munca.Doresc sa'mi schimb ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume greengumy greengumy ne-am lagodit de ceva timp, si a intervenit o mare problema. Nu stim ce vom face cu numele de familie dupa casatorie. Ideea ca nici unul din noi nu vrea sa-si ... (vezi toată discuția)