ne-am lagodit de ceva timp, si a intervenit o mare problema. Nu stim ce vom face cu numele de familie dupa casatorie. Ideea ca nici unul din noi nu vrea sa-si pastreze numele de familie. El are motive intemeiate legate de nerecunoasterea tatalui, iar eu pur si simplu nu doresc sa-l duc pe al meu mai departe. Am citit categoriile pentru schimbarea numelui, dar numele noastre nu se incadreaza nicaieri. nu sunt haioase, nu sunt divorturi, nu sunt adoptii etc. Este vreo modalitate prin care sa putem sa luam un alt nume de familie care sa nu aiba vreo legatura cu restul familiilor noastre? sau pot eu sa-mi schimb numele in numele de fata al mameni chiar daca mama il poatre momentan pe cel al talatui, iar la casatorie sa preia sotiul numele meu?(adica numele de fata al mameni mele?sau daca nu ce solutie as avea?
Pentru schimbarea numelui pe calea administrativa trebuie sa aveti motive temeinice. In tacerea legii despre care sunt motive temeinice si care nu, ar fi probabil o idee buna sa contactati un avocat si sa-i povestiti dorinta Dvs. El poate gaseste motive temeinice (sau poate conivnge autoritatile ca motivele aduse sunt temeinice).
BUNA ZIUA
pe cale administrativa dar cautati si motive intemeiate pentru aceasta schimbare
av daniela
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Schimbare nume
livglow
Buna ziua!
As dorii sa stiu daca se poate schimba numele cu cel al concubinului fara sa ne casatorim. Ne dorim acest lucru pentru ca urmeaza sa aducem pe ... (vezi toată discuția)