Am fost numit administrator la un SRL , de AGA unei SA , actionar unic la acel SRL.Dupa o perioada , la solicitarea mea , tot AGA a fost de acord cu eliberarea mea din functia de administrator , CA dind si o hotarire in acest sens , inclusiv descarcarea de gestiune . A trecut 1,5 ani , AGA , respectiv CA , au neglijat numirea unui alt administrator la SRL , astfel ca tot eu figurez la RC . Am instiintat RC de schimbare , am atasat si documentele respective , dar nu eu sunt cel care poate face respectiva modificare . Conform Statutului SRL , AGA a SA , respectiv CA este organul de conducere al SRL . Intrebarea mea este , daca in situatia prezentata , pot fi raspunzator de activitatea SRL in fata diverselor organe ale statului ...
Cu multumiri ,
D-voastra aveti dreptul sa cereti publicarea in monitorul oficial pe "cererea depunere si mentionare acte" a acelei decizii a consiliului de administratie prin care au revocat numirea d-voastra ca administrator si descarcarea de gestiune. Din pacate aceste lucruri se vor face pe cheltuiala d-voastra.Daca decizia are in jur de o pagina, doua, pretul este cam de 150-250 lei. Acest lucru se face pentru a fi opozabila tertilor acea decizie.
Pentru opozabilitate fata de terti, dumneavoastra veti fi Administratorul SRL-ului pana la inregistrarea mentiunii SRL-ului de schimbare a dumneavoastra din functia de administrator.
Dumneavoastra sunteti raspunzator doar pentru actele pe care le incheiati in numele Societatii - din moment ce ati fost revocat, nu mai incheiati niciun act, deci nu aveti pentru ce sa fiti raspunzator.
Daca vreti sa-i fortati putini sa va radieze de la Registru din calitatea de Administrator al SRL-ului, puteti depune o actiune in dizolvare cf. art. 237 L31/1990
Demisie administrator
snake65
Sunt administratorul unic al unui srl si sunt numit prin hotarare AGA fiind incadrat cu CIM. Peste cateva zile imi expira termenul de preaviz, iar asociatii ... (vezi toată discuția)