avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... drept de recurs la desfacerea casatoriei prin hotarare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

drept de recurs la desfacerea casatoriei prin hotarare judecatoreasca

Buna ziua ,

As dori sa stiu daca se poate face recurs la sentinta de divort (in vederea anularii sentintei ) comunicata la data de 02.02.2011 , iar data sosirii a comunicarii este de 05.05.2011? In sentinta exista o mentiune prin care se poate face recurs in termen de 30 de zile de la comunicare .!!!

Mentionez ca , desfacerea casatoriei a fost de comun acord ,fara culpa vreunueia dintre parti. Nu exista minori in intretinere .In momentul de fata ne am impacat si am dori anularea sentintei ,daca acest lucur e posibil .

In concluzie, as dori sa stiu daca se poate anula sentinta , iar daca este posibil care sunt procedurile si actele care trebuiesc facute ptr acest lucru!!

Multumesc anticipat
Anamaria

Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 19:02, 9 Mai 2011
ce motiv vreti sa invocati in recurs din moment ce la fond ati fost cu desfacerea casatoriei? nu v-a fortat nimeni sa spuneti in fata instantei ca sunteti de acord cu divortul.
Se calculeaza 30 zile de la data comunicarii la Dvs. Data inscrisa pe stampila postei la sosire aplicata pe "comunicare"
In conformitate cu art 618, alin. (2) Cod pr. civ. : 'Actiunea de divort se va stinge prin impacarea sotilor, in orice faza a procesului, chiar daca intervine in instanta de apel sau de recurs iar apelul ori recursul nu sunt timbrate conform legii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort davideli davideli S-a pronunțat divorțul la Tribunal în 25 noiembrie am primit hotărârea și se spune cu recurs în 30 de zile. Pot ... (vezi toată discuția)
Anularea divortului posto posto Sotul meu a intentat divortul,s-a pronuntat divortul,inca nu am primit hotararea de divort...si am dori anularea lui.Ce putem si cum putem face aceasta? (vezi toată discuția)
Anularea hotararii de divort raluca_raluca22 raluca_raluca22 Buna Ziua, am si eu o intrebare.Sotul meu a depus cerere pt divort, au avut loc 2 sedinte la care eu nu m-am prezentat.Am primit ieri o hotarare de divort, ... (vezi toată discuția)