avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment in vans
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment in vans

Suntem o asociatie de proprietari cu restante la bloc, in urma carora ni s-a sistat ridicarea gunoiului. Deoarece restantele provin de la doua apartamente cu probleme si nu reusim sa ne recuperam prea usor banii de la ei, am decis prin Hotararea Asociatilor cu voturi de peste 50 % sa adunam o suma de bani de apartament care sa constituie fond de rulment in avans pe 4 luni , pentru a achita o parte din datoria la Retim .Pt a ni se ridica din nou gunoiul, am adunat acesti bani si am achitat urgent la Retim . Problema este ca administratorul nostru angajat de la o societate autorizata in domeniu nu a tinut cont de decizia noastra motivand ca este ilegal sa adunam fondul de rulment in avans ,si nici nu a trecut pe lista de cheltuieli acesti bani, spunand ca va aduna de la fiecare apartament cu acea suma mai putin.
va rog sa-mi spuneti daca noi am procedat gresit si ce putem face in aceasta situatie. ( precizez ca administratorul nu a fost prezent la decizia noastra pt ca nu a fost de gasit in acea perioada) . va multumesc
Cred ca v-ati incurcat folosind cuvantul "avans".Adunarea generala estre cea care hotaraste strangerea fondului de rulment si cuantumul ori modalitatea de colectare . Asa ca adm . nu trebuie decat sa achite gunoiul cu banii stransi. Totul e corect . Numai ca renuntati la cuvantul avans . Fondul de rulment este stabilit pe anul in curs si a achitat fiecare cat a putut din acest fond. Se va tine o evidenta separata si se va colecta de la cei ce nu au platit diferenta. Trebuie sa fie stabilit pe fiecare apartament ce suma va achita pana la sfarsitul anului. Renuntati la admnistrator daca nu va ajuta si alegeti unul din bloc.Lasati banuielile , ca de-aia nu se poate face treaba intr-o asociatie. Toti il banuie pe adm. de furt.Cand vine o societate straina poate face orice , ca de , are factura .
multumesc mult
crissy2703 a scris:

Suntem o asociatie de proprietari cu restante la bloc, in urma carora ni s-a sistat ridicarea gunoiului.
, am decis prin Hotararea Asociatilor cu voturi de peste 50 % sa adunam o suma de bani de apartament care sa constituie fond de rulment in avans pe 4 luni , pentru a achita o parte din datoria la Retim .
Problema este ca administratorul nostru angajat de la o societate autorizata in domeniu nu a tinut cont de decizia noastra

1-Administratorul dvs a avut o opinie temeinica si in limitele normelor in vigoare
2-Fondul de rulment nu se strange in avans pe 4 luni
Fondul de rulment se dimensioneaza astfel incat sa poata acoperi cheltuielile curente la nivelul celei mai incarcate luni de regula luandu-se luna de iarna
Administratorul ca si angajat al asociatiei de proprietari nu este obligatoriu sa fie prezent la "Hotararea Asociatiilor"
Administratorul de imobil are obligatia sa respecte legislatia de organizare si functionare asociatii de proprietari ,sa duca la indeplinire deciziile presedintelui si comitetului executiv
Una e dimensionarea fondului - pe hartie - atata X plateste Ionescu, atata Y plateste Popescu si atata Z plateste Miticescu.....si alta e modalitatea in care asociatia decide, hotaraste ca strange acest fond in mod practic, toata suma o data sau in rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se plateste din fondul de rulment? smadoiumihaela smadoiumihaela BunA ziua! Am platit fondul de rulment cerut de administrator, iar acum, avand restante la intretinere, l-am rugat sa ia banii din fond, dar a refuzat sub ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment asoc. proprietari martady martady Buna sera va rog sa ma ajutati cu raspuns la o intrebare: este normal , legal, sa se foloseasca fondul de rulment pentru achitarea facturilor de utilitati in ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa plateasca la fondul de reparatii florin555 florin555 Buna ziua, Fac parte dintr-o asociatie cu 14 apartamente unde ne putem gestiona foarte dificil. Doresc sa va adresez urmatoarele intrebari: 1. Ce pot face ... (vezi toată discuția)