avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul lucru 12/24 fara 48
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul lucru 12/24 fara 48

Buna ziua,
Sunt o femeie simpla de la tara si asi dori sa ma ajutati cu o problema ce o avem la noi in fabrica si credeti-ma ca avem aceasta problema de mult timp.
Problema noastra e ca lucram non stop 12/24 fara sa avem sambete duminici libere.
Avem 240 ore pe luna cu toate ca in contract scrie 8 ore.
Domn Patron nu vrea sa schimbe programul cu toate ca suntem distruse fizic stam 12 ore in frig in picioare si numai noi stim cum e.Contractele sunt pe 2 luni.
E un permanent dute vino si un stres maxim.
Firma la care lucram e o firma de mezeluri unde nu se intentioneaza sa se faca al 4schimb.
este normal?
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
DoamnaVeta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 1 Decembrie 2011
nimeni nu poate sa ne lamureasca in privinta programului de 12 cu 24? Este legal sa lucram asa multe ore?
cred ca nu vrea nimeni sa ne spuna adevarul despre acest program de lucru...am incercat si la un jurist la birou si raspunsurile au fost vagi si ocolitoare...mai ales cand am precizat si locul de munca...nimeni vad ca nu are curaj sa se "bata" cu un colos multinational chiar daca ne exploateaza in propria tara...
Codul Muncii prevede la art.115 alin.2 ca , durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore. ... asadar, un program de 12/24 este legal.

Din dispozitiile Codului Muncii Codul muncii reiese faptul ca , nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in ture mariandinu1985 mariandinu1985 buna ziua am si eu o intrebare lucrez in ture 24/48 iar in luna decembrie am efectuat 240 de ore , in ianuarie am o singura tura libera urmand ca din nou sa ... (vezi toată discuția)
Repausul dupa tura de 12 h (ce include ore de noapte) steliana28 steliana28 Buna seara Va rog sa ma lamuriti daca este legal ca angajatorul sa acorde 24 h libere dupa tura de 12 ore (de noapte). Lucrez intr-o institutie cu program ... (vezi toată discuția)
Program de lucru ture 12/24 rozam rozam Bun gasit, dorim sa organizam activitatea (non-stop),cu program de lucru in ture 12/24.cu1angajat pe tura.De cate persoane avem nevoie pentru a respecta ... (vezi toată discuția)