Buna seara
Am divortat anul trecut, iar judecatoria mi-a incredintat copilul spre crestere si educare fara alte mentiuni in hotarare( drept de vizita al tatalui, etc). Mentionez ca copilul este in relatii destul de bune si cu tatal lui. Anul acesta am decis sa mergem undeva in vacanta in strainatate, doar eu cu copilul, iar eu ma gandesc serios si la plecarea de tot din tara. Bineinteles tot cu copilul, care are deja 13 ani jumatate. La plecarea din tara pt orice motiv, am nevoie de consimtamantul tatalui in scris in fata unui notar in aceste situatii?
Va multumesc pt raspunsuri
O seara placuta
nu, doar de hotararea legalizata (o copie ramane la vama). in baza ei faceti si pasaport copilului.
pt a va stabili domiciliul intr-o tara sau alta, sunt state care cer la depunerea actelor si consimtamantul tatalui, va trebui sa va interesati in statul in care doriti sa va stabiliti
Am si eu o intrebare. Ce s`ar putea face daca mama careia ia fost incredintat copilul este plecata in stainatate si nu respecta programul de vizita al tatalui? Are tatal dreptul de asi vizita copilul in acea tara?