avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare creanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare creanta

In 06.06.2010 am fost implicata intr-un accident dupa care mi-am reparat masina cu banii proprii celalalt sofer nefiind deacord sa predea asigurarea si pana ieri m-a tinut pe drumuri cu procese...paguba nu a fost mare decat de 300 de lei insa a-si dori sa stiu cate daune morale a-si avea dreptul sa cer avand in vedere ca procesele au fost in Barlad la 80km de domiciliul meu si daca ar trebui sa cer inclusiv cheltuielile de judecata?Este un drept al meu si a-si vrea sa beneficiez de el...
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 11:36, 10 Mai 2011
puteti sa cereti ambele tipuri de cheltuieli, insa cheltuielile de judecata trebuie sa le dovediti cu inscrisuri (chitante, facturi, etc.) iar pentru cele morale trebuie sa convingeti instanta ca situatia respectiva va creat prejudicii care necesita "reparatii" morale...:yes:
Chitanta de reparatii este pe numele proprietarului masinii cine ar trebui sa inainteze cererea?
Proprietarul masinii poate sa va faca o procura notariala si atunci puteti si dv sa va adresati pt recuperarea banilor. Daunele care pot fi dovedite cu acte se pot plati,la fel si cheltuielile cu deplasarile la parchet sau instante insa cele morale sunt foarte greu de comensurat si de dovedit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 procese castigate cu cnadnr, ref. la taxa rovinietei, acum eu pot da in judecata cnadnr sau firma care tine softul companiei pentru timpul pierdut sa merg in provincie la procese ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL buna ziua, Cazul meu este urmatorul : am vandut un autoturism Chevrolet Aveo si noul proprietar nu a platit rovinieta, masina a fost surprinsa mergand fara ... (vezi toată discuția)
Cat costa de dat in judecata un proprietar care nu a participat la cheluieli comune dany_dany dany_dany Suntem 5 proprietari ai unui imobil vechi. Acoprisul imobilului era atat de deteriorat incat iarna zapada se strangea in pod intr-un strat gros si apa de ... (vezi toată discuția)
Daune materiale si daune morale. ContSters75393 ContSters75393 Care sunt defapt daunele materiale si cele morale?Pe care din acestea obliga legea pe inculpat sa le plateasca? Daca am facut o cerere de stramutare pentru un ... (vezi toată discuția)