avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat costa de dat in judecata un proprietar care nu a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat costa de dat in judecata un proprietar care nu a participat la cheluieli comune

Suntem 5 proprietari ai unui imobil vechi.
Acoprisul imobilului era atat de deteriorat incat iarna zapada se strangea in pod intr-un strat gros si apa de ploaie se prelingea pe pereti. Toti proprietarii au vazut si realizat ca trebuie schimbat, dar cand a fost la stransul banilor, unul a disparut. L-am sunat la telefon si i-am trimis emailuri, dar degeaba, nu a fost de gasit. In apartammentul lui sta (ilegal) unui prieten afacerist care spune ca nu stie de unde sa-l ia pe proprietar. Pina la urma nu am avut ce face si am platit noi celalti (de fapt mai ales eu) si pentru el. Eu vreau sa-mi recuperez banii (partea mea e de 1500 euro). Ceilalti proprietari nu vor bataie de cap si spun ca daca il dam in judecata, ne costa cam tot atat si nu merita. Asa este?Are cineva idee cat costa, approximativ, un avocat pentru un caz ca asta? Se poate cere ca cheluielile de judecata si eventula deplasarile mele (nu locuiesc in Bucuresti) sa fie platite de el? Se pot cere daune (de exemplu ca a trebuit sa renuntam la anumite reparatii fiind ca nu am avut din ce bani sa le acoprim)?
Aveti asociatie constituita legal?Daca da si daca aveti cum sa dovediti ca a participat la adunare generala si-a dat votul ptr reparare acoperis Aveti dovezi ca ati reparat si trebuie ca asociatia sa-si recupereze sumele cheltuite?
Asociatia este scutita de taxe judiciare

Asoc este scutita de taxe cind in instanta solicita neplata cheltuielior nu cind cere daune

Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Puteti solicita prin instanta recuperarea cheltuielilor deja efectuate cu repararea necesara, veti achita o taxa de timbru de 435 lei (aferenta sumei de 1500 euro, aprox 6.600 lei) si un onorariu de avocat care nu ar trebui sa treaca de 1500 lei. Aceste cheltuieli de judecata trebuie solicitate prin actiune si dovedite cu chitante.

Actiunea va fi formulata la instanta domiciliului paratului. Problema va fi sa varecuperati efectiv banii de la acesta.
Multumesc pentru raspunsuri.
Revin cu precizari:
Nu avem asociatie constitita legal.
Repararea acoprisului e facuta cu o firma cu acte in regula, chitante.

Cum pot afla domiciliul paratului daca el nu sta in apartamentul din imobilul cu pricina?

Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Dar pe cartea de identitate are domiciliul stabil in imobil?Il actionati in instanta la domiciliul pe care il are in CI Daca nu locuieste in imobil va fi citat si in final se va judeca in lipsa paratului
Cum va plateati facturile de utilitati daca nu aveti constituita asociatie?
Nu stiu ce domiciliu are pe CI. El a cumparat apartamentul, l-a refacut si un prieten si-a deschis acolo o firma (bineinteles fara acordul nimanui).
Fiecare isi plateste partea direct la furnizori. Nu avem nimic in comun.
La ce domiciliu il actionez in judecata?

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc chopin chopin Locuiesc intr-un bloc S+P+2+M unde suntem 6 propietari. Eu locuiesc la etajul 2 si am infiltratii din cauza acoperisului deteriorat. Nici unul din propietari ... (vezi toată discuția)
Locatari restantieri oaniella oaniella Buna, am si eu o problema, in blocul in care stau exista 4 familii care sunt restantiere suma ajungand la peste 100000 lei .Dintre acestia o familie are ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie la asociatia de locatari emanuil emanuil Buna seara. As avea o intrebare legata de titlul de mai sus : Poata Asociatia de Locatari sa te dea in judecata pentru intarziere de plata la intretinere, ... (vezi toată discuția)