avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... patronul refuza sa ma primeasca la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

patronul refuza sa ma primeasca la serviciu

In luna martie, un om de afaceri a cumparat un magazin din Bucuresti la care existau doua vanzatoare. La sfarsitul lunii iunie i-a spus uneia dintre ele ca nu mai are voie sa vina la serviciu.si nici nu i-a dat voie sa mai intre in magazin, dar nu i-a dat nici un documant scris in acest sens. Problema e ca, daca la patronii anteriori avea contract de munca pe perioada nedeterminata, cu cel nou nu a semnat nici un document, deci nu stie daca mai sunt operate vreun fel de date la Camera de Munca. In plus, acesta o acuza ca a fusrat bani din gestiune, desi femeia nu avea gestiunea in mod oficial, nici nu era lasata sa participe la inventarele lunare. Acum se intreaba ce poate sa faca. Stie cineva cum am putea sa o ajutam? Va multumesc.

Talida Covaci
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:05, 5 Iulie 2008
Salariata a incheiat raportul de munca cu vechiul patron?
Poate ca nu s-a schimbat si societatea la care lucra dupa cumparare, deci nu era necesara incheierea unui nou CIM .
Incercati sa dati mai multe amanunte pentru a va putea fi de ajutor.
Daca lucrurile stau asa cum ziceti dvs. este un caz clar de "munca la negru".
Ziceti ca persoana in cauza a mai lucrat si in alta parte: in acest caz trebuia sa ceara sa semnaze un contract individual de munca, sa i se dea un exemplar inregistrat la ITM si, in fiecare zi de salariu, sa semnaze un stat de plata.
Daca nu a facut aceste lucruri are si ea partea ei de vina dar si mai vinoval este angajatorul.
Acum nu-i ramane decat sa se duca la ITM, la corpul de control, si sa faca o reclamatie, cei de acolo o pot ajuta.
In primul rand trebuie sa mearga la ITM si sa verifice ce se intampla cu CIM si dupa aceea, in functie de situatia actuala, va decide ce anume doreste : sa fie (re)angajata sau va prefera sa isi caute un alt loc de munca decat sa incerce sa fie reintegrata intr-un loc in care nu este dorita. Referitor la o eventuala lipsa in gestiune, aceasta nu se prea poate rezolva decat printr-un litigiu de munca (sper ca nu depune plangere penala impotriva ei - daca nu a fost gestionara cu acte, va fi foarte greu sa demonstreze ca lipsa se datoreaza culpei vanzatoarei) in cadrul caruia va avea posibilitatea sa se apere.
Buna ziua,
Daca s-a schimbat doar conducerea si nu si firma, atunci nu trebuie incheiat un nou contract individual de munca.
S-a semnat o fisa a postului in care sa fie prevazuta gestiunea?
Ce inseamna ca "nu avea gestiunea in mod oficial"?
Exista pe vreun NIR (nota interna receptie) / factura / chitanta / foaie de inventar semnatura ei?
Talida Covaci a scris:

In luna martie, un om de afaceri a cumparat un magazin din Bucuresti la care existau doua vanzatoare. La sfarsitul lunii iunie i-a spus uneia dintre ele ca nu mai are voie sa vina la serviciu.si nici nu i-a dat voie sa mai intre in magazin, dar nu i-a dat nici un documant scris in acest sens. Problema e ca, daca la patronii anteriori avea contract de munca pe perioada nedeterminata, cu cel nou nu a semnat nici un document, deci nu stie daca mai sunt operate vreun fel de date la Camera de Munca. In plus, acesta o acuza ca a fusrat bani din gestiune, desi femeia nu avea gestiunea in mod oficial, nici nu era lasata sa participe la inventarele lunare. Acum se intreaba ce poate sa faca. Stie cineva cum am putea sa o ajutam? Va multumesc.

Talida Covaci

nu conteaza cand si cu cine a semnat contractul de munca, cu patronul vechi sau cu cel nou; ea lucreaza in baza aceluiasi contract. Daca nu are calitatea de gestionar nu are cum sa-i impute o anumita suma...angajatorul trebuie sa-si motiveze si sa-si justifice acuzatiile. Cred ca ce mai bine este sa discute si sa rezolve pe cale amiabila prblema, daca nu are intelegere sa faca o sesizare la ITM

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune si obligare demisie fara preaviz mona15 mona15 buna ziua vrea sa stiu ce pot sa fac daca am iesit lipsa gestiune si obligata sa mi dau demisia fara preaviz. am preluat o gestiune fara inventar (greseala ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma - plangere a angajatorului impotriva a 11salariati laremi laremi Am fost angajata la un minimarket pe baza unui cim care nu a fost semnat de catre mine(cim-ul s-a inregistrat la trei luni de la data angajarii si a fost ... (vezi toată discuția)