avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie handicap retroactiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie handicap retroactiv

Buna ziua!Stiu ca acest subiect a mai fost discutat dar la mine situatia e un pic diferita.Acum 9 luni de zile am fost data in somaj din functia de asistent personal,in data de 23.09.2010 am schimbat domiciliul pe buletin dar real cu doua luni inainte de aceasta data stateam la noua adresa .Acum "apartin" de primaria unei comune.Imediat dupa ce m-am mutat am fost la primarie sa le spun de situatia mea si a copilului in vederea angajarii in functia de asistent personal,mi-au spus ca nu sant fonduri pt plata salariilor si ca mai bine raman in somaj pana se va reglementa situatia,dar niciun cuvant despre faptul ca odata cu somajul care este dreptul meu pt ca am cotizat in timpul muncii, copilul ca persoana cu handicap gradul1 beneficiaza in lipsa asistentului personal de indemnzatie de handicap.Am fost atunci la cei de la dgasp si le-am spus cum sta problema si au zis sa imi cer drepturile,si le-am cerut; si mi-au spus cei de la primarie ca nu este posibil sa primesc bani si de la somaj si indemnizatie ca e ca si cum asi lua 2 salarii,si atat.........Si au trecut 9 luni si am ajuns la cei de la dgasp sa imi ridic legitimatia de calatorie si mi-au cerut de la primarie dovada precum am primit indemnizatie,dar de unde sa le dau......Am vorbit la dgasp si au spus ca singura solutie de a obtine drepturile copilului retroactiv este sa dau primaria in judecata!Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac?Nu-mi vine sa cred ca din neglijenta sau necunostinta legii acum eu trebuie sa umblu prin tribunale!!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:58, 11 Mai 2011
Buna ziua !
In masura in care primaria nu a achitat indemnizatia in perioada in care ati beneficiat de somaj , singura varianta este sa actionati in instanta unde veti castiga in mod cert ... situatia dvs. nu este singulara (din pacate) .... la nivelul intregii tari fiind probleme pe fondul lipsei alocarii de fonduri in acest sens ...
Va multumesc tare mult pentru raspuns,acum urmeaza sa ma duc in audienta la primar dar nu cred ca voi face mare lucru,oricum o sa va tin la curent poate mai ajuta pe cineva ce am patit eu.
maryboss33 a scris:

Va multumesc tare mult pentru raspuns,acum urmeaza sa ma duc in audienta la primar dar nu cred ca voi face mare lucru,oricum o sa va tin la curent poate mai ajuta pe cineva ce am patit eu.

Faceti o cerere scrisa adresata primariei prin care solicitati plata indemnizatiei pe toata perioada (solicitati copie xerox cu nr. inregistrare a cererii dvs. sau trimiteti-o prin posta cu confirmare de primire ) .
Bafta !
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
Adrian Marin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajarea insotitor persoana cu handicap denisbaby denisbaby buna ziua. Sunt insotitoare de 15 ani a unei fetite cu handicap grav gradul1 definitiv ,din lipsa banilor dupa cum se stie, noi ca insotitori ai persoanelor cu ... (vezi toată discuția)
Asistent personal dat in somaj paraschivamateiu paraschivamateiu sunt mamica unui copil de 8 ani incadrat in gradul de handicap grav.il luna noiembrie pe data de 19 am fost data in somaj si beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de insotitor ContSters146151 ContSters146151 Numele meu este Cristescu Mircea,locuiesc in Comuna Leordeni/Arges. Am cateva nelamuriri si de mai bine de un an nu le gasesc raspunsul. Beneficiez de ... (vezi toată discuția)