avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... citatie in care se mentioneaza ca se face interogatoriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

citatie in care se mentioneaza ca se face interogatoriu

Buna ziua,
am primit o citatie de la judecatorie, cum ca trebuie sa ma prezint personal la interogatoriu.

Sunt cu fostul sot in proces de vizitare minor. Eu sunt parata si am trimis la judecatorie o cerere in care am aratat ca sunt de acord cu programul solicitat de fostul sot. Cu toate acestea, am inteles de la fostul sot ca trebuie sa ma prezint la interogatoriu.

Cum se intampla in astfel de cazuri? Cine ma interogeaza? Pot sa aflu cam ce intrebari se pun?

Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:51, 10 Mai 2011
Am reeditat raspunsul ! Este acelasi lucru spus de mine, insa intr-o prezentare de ,,gala'' ! Citatul este luat de pe pagina d-lui av. Iulian URBAN


Administrarea propriu-zisa a interogatoriului


Daca vi s-a incuviintat o asemenea proba trebuie sa formulati in scris toate intrebarile pe care doriti sa le puneti, lasand spatiu pentru consemnarea raspunsurilor. In practica, se procedeaza in sensul consemnarii intrebarilor in partea stanga a colii de hartie, iar in jumatatea din partea dreapta a colii se consemneaza raspunsurile, in ordinea si in dreptul fiecarei intrebari.
Interogatoriul trebuie prezentat instantei de judecata pentru a proceda la intrebarea partii. Partea care a formulat interogatoriul nu trebuie sa-l depuna la dosar cu mult timp inainte pentru ca partea adversa sa nu aiba timp sa-si pregateasca raspunsurile dupa cum ii este mai favorabil.
Cel chemat la interogatoriu este intrebat de presedintele completului asupra fiecarui fapt in parte. Acesta nu are voie sa citeasca un raspuns scris de mai inainte, insa se poate folosi de insemnari privitoare la cifre sau denumiri.
Daca cel caruia i se ia interogatoriul declara ca pentru a raspunde trebuie sa cerceteze inscrisuri, instanta va putea sa fixeze un nou termen pentru luarea interogatoriului.
Dupa ce in prealabil a citit si a luat cunostinta de cele consemnate, cel interogat trebuie sa semneze interogatoriul pe fiecare pagina.
In situatia in care cel ce urmeaza sa fie interogat nu doreste sa raspunda la intrebari sau nu poate sa semneze se va mentiona aceasta imprejurare in josul interogatoriului.

Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
ContSters196414, utilizator
Intrebarile sunt formulate de sot,prin aparator,si inmanate instantei de judecata la termenul din citatie,iar cel care va va adresa intrebarile va fi unul din judecatorii din complet.Intrebarile in mod sigur vor viza numai cauza pentru care va judecati.Probabil vor dori sa consemneze acordul dumneavoastra si pe aceasta cale.:DSucces!
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
bellefille, utilizator
@marinela_09
De mentionat ca daca nu va prezentati, se va considera ca recunoasteti tot ce doreste reclamantul, deci lipsa dvs. va fi in favoarea lui.
Va recomand sa mergeti la termenul respectiv, cine stie ce solicita reclamantul si instanta va admite. Ar fi bine sa fiti insotita de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O partea (paratul) poate interoga reclamantul / martorii intr-un proces civil, in cazul in care nu are avocat? Mihaela_12 Mihaela_12 Intr-un proces civil, partea care nu are avocat (parat) poate solicita in Fond, interogarea reclamantului sau martorilor? Daca da, care este procedura pentru ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu ruxandra11 ruxandra11 Buna seara, Mama mea a fost chemata sa raspunda la interogatoriu, intr-un litigiu cu fratele ei. S-a prezentat in luna octombrie cand a fost termenul, doar ca ... (vezi toată discuția)
Cine poate solicita proba cu interogatoriul? reclamanta poate solicita propriul intergator? annuska annuska Intr-o actiune civila, reclamanta a solicitat luarea interogatoriului paratilor, instanta a admis si s-au si luat interogatoriile. Parata desi initial a ... (vezi toată discuția)