avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de vanzare cumparare

buna ziua.am si eu o problema si va rog frumos sa ma jutati cu niste raspunsuri daca se poate.in urma cu 6 ani am cumparat de la o matusa o garsoniera.,,am cumparat,,e un pic impropriu spus pt ca tranzactia nu sa finalizat.adica am dat banii dar nu am facut nici un act in fata unui notar sau un act de mana.ea acum nu vrea sa faca acte si ma ameninta ca imi vinde casa.exista martori care stiu ca am platit banii dar din anumite motive nu s-au facut actele.cum pot sa fac sa imi faca actele de vanzare cumparare si sa o impietic sa vanda garsoniera?
mentionez ca in garsoniera am facut inbunatatiri si ca eu am platit toate taxele
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:04, 10 Mai 2011
Daca ea nu este de acord sa mergeti la notar si sa incheiati contractul de vanzare-cumparare, nu aveti alta sansa.
Ati luat teapa. Proba cu martori nu se admite, fara un contract scris, macar sub semnatura privata, ca inceput de dovada scrisa ( desi nici asa nu prea erau sanse), ea este proprietara.
Eu as face o plangere penala pentru inselaciune. Dar ce v-a impiedicat sa faceti un inscris?Exista vreo legatura de rudenie/prietenie intre dvs si "ea" care v-a oprit sa intocmiti un inscris?
da exista o legatura de rudenie.e casatorita cu fratele mamei mele.nu am facut actele la inceput pt ca nu am avut bani si de acte.apoi de cate ori aduceam vb de acte ba zicea ca nu are timp(pt la lucreaza in italia)ba se supara pe mine si ma ameninta mereu ca nu imi face actele.si eu m-am gandit sa deschid un proces si sa chem martorii care stiu ca am platit banii pe garsoniera dar nu stiu daca pot avea castig.daca exista sanse sa o impiedic sa vanda .
nu pierdeti nimic daca o actionati in judecata. din ce relatati rezulta ca in prezent locuiti in garsoniera. in ce calitate locuiti? de ruda? de chirias?
da locuiesc in garsoniera. in calitate de proprietar pt ca eu platesc toate datoriile.nu a fost vorba niciodata ca eu sa stau in garsoniera in calitate de chirias.

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca/intabulare GiaM GiaM Buna seara! De curand am facut o radiere de ipoteca in favoarea unei banci pentru garsoniera achizitionata prin credit ipotecar. Aceasta a fost inscrisa in ... (vezi toată discuția)
Partaj adorian adorian In anul 1994 am cumparat un apartament impreuna cu fostul meu sot din banii adunati la nunta si economiile mele existente la data respectiva (aveam salar ... (vezi toată discuția)
Stau in chirie fara contract! sauanamaria sauanamaria Buna ziua ,imi permiteti sa va adresez o intrebare privind situatia in care ne aflam acum.Locuiesc de 6 luni intr/o garsoniera cu chirie impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)