am si eu o intrebare. sunt parat intr-un partaj succesoral care a fost inregistrat in octombrie 2010, inainte de modificarea art.109 c.proc.civ. cu privire la procedura prealabila - evidentele succesorale.
la primele 2 termene ne-am amanat pentru studierea intampinarii si a diferitelor inscrisuri, iar la al 3 lea, avand in vedere ca nu s-a depus la dosar incheierea de la notar, instanta din oficiu pune in discutie execeptia prematuritatii.
eu cred ca nu se aplica noile prevederi. voi ce credeti?
nu mi se pare normal ca dupa 3 termene, dupa ce s-a achitat taxa timbru sa se puna astfel problema.
Vorbim de o lege procedurala care este de imediata aplicare, deci, se aplica si proceselor in curs(cu exceptiile de rigoare).In ce va priveste, va sfatuiesc sa scoateti incheierea de verificare a evidentelor succesorale, ca exceptia sa ramana fara obiect.(costa cca 120 lei si este gata in 3 zile)
de ce sa spuna in discutie exceptia prematuritatii daca cererea a fost depusa inainte de modificarea articolului? ce repede vor sa scape instantele de dosare....
Mostenire
Traila
Buna! sintem 3 frati ,parinti decedati amindoi,avem doua pozitii doua case ,o casa este trecuta in cartea funinciara pe toti trei frati .una este trecuta pe ... (vezi toată discuția)