avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura succesorala modificata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura succesorala modificata

buna.

am si eu o intrebare. sunt parat intr-un partaj succesoral care a fost inregistrat in octombrie 2010, inainte de modificarea art.109 c.proc.civ. cu privire la procedura prealabila - evidentele succesorale.
la primele 2 termene ne-am amanat pentru studierea intampinarii si a diferitelor inscrisuri, iar la al 3 lea, avand in vedere ca nu s-a depus la dosar incheierea de la notar, instanta din oficiu pune in discutie execeptia prematuritatii.
eu cred ca nu se aplica noile prevederi. voi ce credeti?
nu mi se pare normal ca dupa 3 termene, dupa ce s-a achitat taxa timbru sa se puna astfel problema.

mersi mult.
Cel mai recent răspuns: monica_907 , utilizator 16:00, 11 Mai 2011
Vorbim de o lege procedurala care este de imediata aplicare, deci, se aplica si proceselor in curs(cu exceptiile de rigoare).In ce va priveste, va sfatuiesc sa scoateti incheierea de verificare a evidentelor succesorale, ca exceptia sa ramana fara obiect.(costa cca 120 lei si este gata in 3 zile)
de ce sa spuna in discutie exceptia prematuritatii daca cererea a fost depusa inainte de modificarea articolului? ce repede vor sa scape instantele de dosare....
credeti ca daca as ataca cu recurs si pana atunci as aduce incheierea de la notar sunt sanse sa-mi admita?
mersi mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Traila Traila Buna! sintem 3 frati ,parinti decedati amindoi,avem doua pozitii doua case ,o casa este trecuta in cartea funinciara pe toti trei frati .una este trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Invocarea tardivitatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata. Instanta ... (vezi toată discuția)
Termen intampinare la recurs? pirina pirina am castigat un proces pe fond, paratul a depus recurs, am vazut acest lucru pe portalul tribunalului.Avocatul meu este plecat din tara si nu pot lua legatura ... (vezi toată discuția)