avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract imprumut.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract imprumut.

Am imprumutat un utilaj unei firme de haine. I-am imprumutat utilajul pe baza unui contract de imprumut. Termenul a trecut si nu mi-a mai dat utilajul inapoi. Firma la care l-am imprumutat a dat faliment. Cui ma adresez sa mi se inapoieze acel utilaj?
Firmei cu o notificare? Sau lichidatorului?
Cel mai recent răspuns: Imparatul , utilizator 15:16, 11 Mai 2011
lichidatorului pt a va inscrie pe lista creditorilor.
Contractul de imprumut utilaje, a fost inchetai in anul 2003. Era valabil pana in anul 2005. Dupa acea data nu am solicitat firmei respective returnarea bunurilor, din neglijenta/uitare, etc. Acuma eu le doresc inapoi, in anul 2011, dar am aflat ca firma la care le-am imprumutat, a intrat in faliment in anul 2009. Pe data de 01.2010 s-a deschis procedura de faliment pentru ca sa dat sentinta.

Nu am primit nici notificare de la lichidator, pentru a ma inscrie la masa credala. Acuma in anul 05.2011 ce variante as mai avea sa obtin inapoi bunurile respective?

Nu am primit notificare pentru ca s-a prescris dreptul de a cere bunul inapoi, avand in vedere ca contractul expira la 2005? De aceea nu am stiut nimic?

Mai pot cere o repunere in termen la lichidator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa Denisa Stanca Denisa Stanca Rog colegii cu mai multa experienta sa ma ajute cun un sfat. Problema este urmatoare, am o societate X care a imprumutat unei alte societati Y utilaje ... (vezi toată discuția)
Faliment Pop Claudia Pop Claudia o firma in faliment cu un bun pe ea adica un cap tractor cand si cum se face vanzarea bunului cine decide acest lucru si cine face evaluarea bunului si cine ... (vezi toată discuția)
Legea falimentului dnsilencio dnsilencio O firma intrata in faliment are datorii fata de firma mea. Firmea mea este incadrata la cheltuieli curente. Exista vreao solutie prin care pot sa-mi ... (vezi toată discuția)