avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Legea falimentului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Legea falimentului

O firma intrata in faliment are datorii fata de firma mea.
Firmea mea este incadrata la cheltuieli curente.
Exista vreao solutie prin care pot sa-mi recuperez banii, inainte de lichidarea imobilelor sau al bunurilor?
Daca nu am platit impozitul pe profit la finante din cauza ca nu am fost platit de catre firma intrata in faliment, care este procedura de motificare al finantleor sau procedura sa fii scutit de penalizari?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:50, 17 Martie 2010
Buna ziua !
Depuneti o cerere de introducere a creantei in masa credala si depuneti- o la Tribunal!!! asta cat mai repede. Daca nu ati depasit termenul stabilit de judecator prin incheierea prin care s-a dispus deschiderea procedurii insolventei, cererea va fi admisa, daca ati depasit acel termen - ADIO creanta!!!
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Exista vreao solutie prin care pot sa-mi recuperez banii, inainte de lichidarea imobilelor sau al bunurilor?

Nu
Procedura insolventei este colectiva , nu va puteti recupera creanta inaintea celorlalti creditori.
Daca nu am platit impozitul pe profit la finante din cauza ca nu am fost platit de catre firma intrata in faliment, care este procedura de motificare al finantleor sau procedura sa fii scutit de penalizari?

Nu are nici o legatura
Va multumesc pentru raspuns. Da am discutat deja cu lichidatorul.
Ideea este ca am terminat lucrarile in ianuarie. Contractul meu cu firma respectiva nici acuma nu este anulata.
Conform legii, am intrat la cheltuielile curente, pentru intretinerea activului.
Conform legii, eu si statul suntem prioritari la palata, dupa ce se vinde un activ.
Am avut si discutia deja cu lichidator si el a semnat facturile pentru lucrarile executate.
Creditorul principal este banca, care detine undeva la 90%, restul masa credala.
Am vrut sa stiu daca cumva nu exista o metoda prin care pot pune presiune deasupra firmei, sa fiu platit inainte de lichidarea unui activ.
Apropo, nici nu am primit instiintare, notificare officiala ca firma e in faliment.
Inca ceva, finantele acuma imi trimit notificari sami platesc impozitul pe profit.
Este vorba de o suma mare, eu am platit deja o parte, a mai ramas ceva pentru care finantele imi trimit notificari.
Nu am fost platit de firma respectiva, nu a intrat nici un ban in contul meu, inca.
Nu am si nu vreau acuma sa arunc mii de eur in buzunarul statului pentru o suma de bani ce o sa primesc inapoi, cine stie cand.
Exista vreo notificare ce as putea trimite sau cum se procedeaza?
va multumesc

Nu am fost platit de firma respectiva, nu a intrat nici un ban in contul meu, inca.
Nu am si nu vreau acuma sa arunc mii de eur in buzunarul statului pentru o suma de bani ce o sa primesc inapoi, cine stie cand.
Exista vreo notificare ce as putea trimite sau cum se procedeaza?

V-am mai raspuns ca nu are nici o legatura faptul ca trebuie sa va platiti taxele si impozitele la stat cu faptul ca aveti de incasat o suma de la un client

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma inscriu la masa credala. Imparatul Imparatul O firma a intrat in procedura de insolventa. Eu sunt un creditor al acesteia. Dar cum ma inscriu in masa credala, cu creanta ce are sa mi-o achite? De unde ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala in faliment herculeroco herculeroco M-am inscris la masa credala (societatea mea) in faza de reorganizare unui debitor aflat in insolventa. Acum am primt de la lichidatorul judiciar o notificare ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala de 2 ori? art.242 art.242 Am fost notificat de catre administratorul judiciar ca s-a dispus deschiderea procedurii insolventei unei societati debitoare. m-am inscris la masa credala cu ... (vezi toată discuția)