avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere in fals sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere in fals sau nu?

Speta: pe vremea cand un cetatean strain, respectiv neamt nu putea obtine drept de proprietate in Ro, neamtul s-a casatorit si a trecut de pe firma sa pe care o detinea, un imobil, prin contract de vanzare-cumparare pe dansul si sotie, respectiv casa jumi juma iar terenul pe sotie deoarece el nu putea detine teren ca persoana fizica, doar ca persoana juridica. Toate cheltuielile au fost suportate de catre neamt, iar in contractul de vanzare - cumparare s-a trecut plata si primirea pretului insa efectiv bani nu au curs deoarece neamtul era administrator si patron la firma sa iar sotia nu avea de unde sa plateasca.
In prezent cei doi divorteaza si impart bunurile. Intrebare: neamtul ar trebui sa faca o inscriere in fals a contractului de vanzare-cumparare sau nu fiindca efectiv el a participat la efectuarea actelor pentru a se putea transfera de pe firma imobilul, pe soti insa in contra unui inscris nu se poate dovedi cu martori pentru a se scoate in evidenta dorinta de a se radia firma si de a se ajunge in proprietatea neamtului respectivul imobil care a fost in totalitate achitat de catre neamt.
Cel mai recent răspuns: sergiu balint , utilizator 20:57, 10 Mai 2011
Ar putea sa faca si o actiune in constatare simulatie prin interpunere de persoane.
dar asta ar fi o alta actiune, in actiunea de divort cu partaj ce ar putea face? fiindca efectiv el a suportat toate cheltuielile, el din bani proprii a creditat firma sa cumpere imobilul, firma fiind deschisa doar pentru cumpararea imobilului, pentru a inchide firma a luat hotararea sa cumpere el cu proaspata sotie imobilul iar la momentul la care se va putea obtine de straini teren avea sa se transfere imobilul pe el, dansa nu a dorit fiindca de fapt acesta a fost scopul casatoriei din partea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are sotul meu dreptul la aceasta casa? BIANCA_MARIO MOISE BIANCA_MARIO MOISE in 2 011, am cumparat un teren de casa pe numele mamei mele, eu fiind fruct viager, autorizatia de constructie fiind pe numele mamei, are dreptu sotul meu ,tin ... (vezi toată discuția)
Succesiune dani1060 dani1060 Buna ziua, Dupa ce m-am casatorit in anul 1991, fara a avea alta optiune la acel moment, m-am mutat in casa socrilor mei. In anul 1999, eu si sotia mea am ... (vezi toată discuția)
Ce fel de actiune? irbo irbo buna ziua. am urmatoarea problema si as avea nevoie de cateva idei daca se poate. este vorba de un partaj urmare divortului. bun de partajat un imobil plus ... (vezi toată discuția)