avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum obtin pensia alimentara in situatia de fata???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum obtin pensia alimentara in situatia de fata???

Am si eu o mica poveste, parintii mei au dat divort in octombrie 2007 cand eu aveam 19 ani, acum am 20 in iulie 2008, in octombrie 2007 am intrat la facultate pe loc bugetat, la divortul parintilor eu nu am cerut pensie alimentara tatalui cazand cu el de comun acord ca imi va plati o suma lunar pentru intretinere.totul a fost bine lucrurile au descurs asa cum stabilisem.In aceasta vara am decis sa imi inghet anul la acea facultate si sa merg la o postiliceala cu acelasi profil , la aflarea vestii tatal meu a decis sa nu imi mai plateasca nici un leu pentru intertinere( probabil a platit pana atunci de frica unui proces din care as fi putut obtine probail o suma mai mare decat cea oferita de el) acum eu vreau sa stiu in ce masura mai pot obtine o pensie alimentara de la el daca urmez acea scoala postliceala cu taxa?? tin sa precizez ca mama este in strainatate si ma intretine si ea cu o suma destul de buna (300euro lunar).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 6 Iulie 2008
Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui ce urmează a o plăti. Instanta va lua in calcul toate aceste aspecte, iar pensia de intretinere pe care o va stabili nu poate depasi 25% din venitul net al tatalui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil CatanaNelu CatanaNelu Cei doi copii ai mei au fost incredintati in urma divortului spre custodie fostei sotii si am fost obligat la plata pensiei de intretinere copii, dar pana la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie alimentara se prescrie ? AlexandruG. AlexandruG. Buna ziua. Sotia mea are o fata dintr-o casatorie anterioara, iar in urma divortului s-a stabilit sa plateasca o pensie alimentara pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters155784 ContSters155784 am si eu o problema : parintii mei sunt divortati de 3 ani si primesc pensie alimentara de la mama,acum am terminat liceul si deja mama nu mi-a mai trimis ... (vezi toată discuția)