avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Buna seara .
Vreau sa stiu daca uzucapiunea se poate lasa sau dezbate de catre mostenitori?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: geobotosani , utilizator 21:11, 22 Ianuarie 2012
ce anume doriti sa aflati mai precis? despre ce este vorba?
Nimeni nu poate vinde sau lasa ca mostenire mai mult decat are dreptul, conform actelor de proprietate.Daca terenul pe care il mostenesc cu totii, este mai mare decat cel din acte, dar respectivul decedat l-a stapanit pana la moarte si acum se dezbate mostenirea, dupa ce se va face aceasta imparteala, se poate uza de uzucapiune. dar inca o data-mostenirea este doar cat aveti in actele defunctului.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu chianta de mana a mostenirii taspe27 taspe27 buna seara !se poate considera ca vanzarea cu chitanta de mana a mostenirii in termen de 6 luni de la deces s-a acceptat mostenirea ?si nu s-a prescris dreptul ... (vezi toată discuția)
Exceptie prescriptie achizitiva - iesire din indiviziune niculaucarmen niculaucarmen stapanesc un teren al bunicii de 40 ani. verisorii mei au introdus iesirea din indiviziune, insa eu nu sunt de acord cu aceasta. As putea invoca exceptia ... (vezi toată discuția)